2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

23 év után ismét Fekete Csillagok az Elefántok ellen

2015. február 8., vasárnap 16:47

Elefántcsontpart a második, Ghána pedig az ötödik labdarúgó-Afrika-kupa-győzelmére készül ma. A két válogatott legutóbb 23 éve játszott egymással a fináléban, amikor 11-esekkel az Elefántok nyertek.

Fekete Csillagok az Elefántok ellen. Az Afrika-kupa két döntőse több évtizednyi várakozás után hódíthatja el ismét a trófeát. A négyszeres győztes Ghána 33 éve, az egyszeres bajnok Elefántcsontpart 23 éve diadalmaskodott. 1992-ben épp ez a két nemzeti tizenegy találkozott, akkor büntetők döntötték el a párharcot. „Mindkét csapat elveszítette utolsó két döntőjét. Amikor 1992-ben utoljára Elefántcsontpart nyert, akkor pont Ghánát győzte le, ez egy kis lélaktani előnyt jelenthet. 2006-ban és 2012-ben is közel állt a válogatott az újabb győzelemhez. Úgy gondolom, itt az ideje újra nyerni” – mondta a szövetségi kapitány.


Elefántcsontpart az elmúlt 20 évben két döntőt is elbukott, csak egy bronzérmet szerzett, az idei sorozatban még veretlen. Ghána az elmúlt két évben ott volt a négy között, de legutóbb 2008-ban szerzet érmet, akkor épp a mostani ellenfelüket győzték le a harmadik helyért. „Ez az utolsó nagy kihívás, az utolsó meccs a tornán, mindent megteszünk. A csapat, azt hiszem, megmutatta, hogy tud küzdeni és harcolni, tudják, hogyan kell focizni. Szerintem minden ghánai ember büszke lehet a csapatra” – fogalmazott a ghánai szövetségi kapitány.

Az Afrika-kupa döntője 20 órakor kezdődik az egyenlítői-guineai Batában.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!