2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Sima győzelemmel zárta az idényt az FC Barcelona

Hír TV

2017. december 24., vasárnap 16:06, frissítve: vasárnap 16:26

A katalánok 3-0-ra győzték le idegenben ősi ellenfelüket, a Real Madridot a spanyol bajnokság rangadóján. Az El Clásico után a Barcelona már kilenc ponttal vezeti a bajnokságot – a madridiak egyre mélyebb gödörben vannak.

Lionel Messi és Luis Suárez az El Clasico előtti utolsó tréningen – mindkét játékosnak oroszlánrésze volt abban, hogy a Barcelona idegenben 3-0-ra legyőzte a Real Madridot. A katalán klub edzője szerint a meccs nem volt olyan sima, mint amennyire a végeredmény mutatja.

Az első félidőben a Madrid beszorított minket, egy kicsit meg is ijedtem. Egyáltalán nem mi voltunk mezőnyfölényben, bár erre azért számítottunk is. Nagyon erős volt a középpályájuk, és szoros emberfogást játszottak a védelemben. Sok lehetőségünk volt, de azokat csak a második félidőben tudtuk kihasználni, noha az ellenfél még akkor is több kontrát vezetett – mondta a Barca trénere.

A bajnoki címvédő madridiak vezetőedzője, Zindedine Zidane nagyon csalódott volt a vereség után.

Rosszul, nagyon rosszul játszottunk. Nagyon fáj ez a vereség, de most sem szabad lehajtott fejjel járnunk. Pihennünk kell. Van két hetünk a következő meccsig, és azt akarom, hogy teljesen feltöltődjön minden játékosom. Higgyék el, soha nem fogjuk feladni, soha nem tettünk ilyet. Ezek most kemény percek, de ki kell lábalnunk a gödörből – szomorkodott Zidane.

A katalánok Suárez, Vidal és Messi góljaival győzték le a Realt – az argentin 10-es El Clásico-rekordot döntött huszonötödik góljával és 14. gólpasszával az örökrangadókon.

A Barcelona előnye immár 9 pont a második Atletico, illetve 14 a csak negyedik helyen álló Real Madrid előtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!