2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Ronaldo góljával klubvilágbajnok a Madrid

Hír TV

2017. december 16., szombat 21:06, frissítve: vasárnap 13:26

A címvédő Real Madrid nyerte az Egyesült Arab Emírségekben rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokságot, miután a szombati fináléban 1-0-ra legyőzte a brazil Gremiót – Cristiano Ronaldo szabadrúgásgóljával. A portugál ezzel hét gólnál jár a klub-vb-k történetében, amivel a torna legeredményesebb játékosa.

Címvédésre készült a Real Madrid a Gremio elleni döntőben a klub-vb-n. Az első komolyabb lehetőségre a 20. percig kellett várni. Ekkor Dani Carvajal veszélyeztetett, kapuba tartó labdáját azonban a brazilok csapatkapitánya, Pedro Geromel vágta ki.

A 38. percben Cristiano Ronaldo előtt adódott gólhelyzet. Egy Gremio-védő azonban gyönyörű szereléssel hatástalanította a portugál lövési kísérletét.

A második félidő 53. percében Ronaldo végezhetett el szabadrúgást jó 30 méterről. Lövése pedig a sorfal között a jobb alsó sarokban kötött ki, megszerezve a vezetést a Realnak. A 65. percben Modric lőtt távolról. Lövését Marcelo Grohe a kapufára tolta.

A mérkőzés hajrájában Gareth Bale előtt adódott lehetőség. A walesi lövését azonban hárította a Gremio hálóőre. Újabb gólhelyzet már nem volt a mérkőzésen. A Real Madrid megvédte címét, ebben az évben pedig már az ötödik trófeát emelhette a magasba.

 

 

 

 

 

A mostani a királyi gárda hatodik sikere ebben a sorozatban. A jogelőd klubvilágkupát is beleszámítva az 56 kiírásból 31. alkalommal született európai siker, 25-ször dél-amerikai csapat nyert.

Eredmények

Döntő:
Real Madrid CF – Gremio FBPA 1-0 (0-0)
gól: C. Ronaldo (53.)

Bronzmérkőzés:
CF Pachuca (mexikói) – Al Jazira Club (egyesült arab emírségekbeli) 4-1 (1-0)

A végeredmény:
1. Real Madrid
2. Gremio
3. Pachuca
4. Al Jazira
5. Urawa Red Diamonds (japán)
6. Wydad Athletic Club (marokkói)
7. Auckland City (új-zélandi)

 

 

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!