2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Hatalmas biztonsági készültség lesz a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon

Hír TV

2018. július 26., csütörtök 15:54, frissítve: csütörtök 18:11

Helikopteres, motoros és lovasrendőrök is vigyáznak a biztonságra a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj idején. Az első szabadedzések ugyan csak pénteken kezdődnek, a szurkolók rohama miatt azonban már csütörtökre csaknem minden készen állt a vendégek fogadására. A rendőrség a torlódások elkerülése miatt mindenkit arra kér, hogy szigorúan tartsák be az ideiglenes forgalmi rendet a mogyoródi pálya környékén.

A Forma-1-es autók motorjai először pénteken, a magyar nagydíj első szabadedzésén bőgnek fel a Hungaroringen.

– Teljesen más, mint a televízión keresztül. Hatalmas élmény számomra.
– Miben nyújt többet, mint a tévében követni a futamot?
– Hát hangban mindenféleképpen. Ugye ez a tömeg, ami...tehát a tévén keresztül ez nem jön át, amennyi ember látogat ki a hétvégék folyamán, úgyhogy felülmúlhatatlan – mondta Papp-Szabó Natasa.

Bár a szurkolók rohama is csak péntekre várható, az M3-as autópályán és a környéken már megkezdődött a forgalom átszervezése. A hétvégi nagy rohamra a rendőrség kiemelten készül.

„Motoros, lovas, kutyás rendőrök, valamint gyalogos járőrök is részt fognak venni. A versenyhétvége teljes idejére vonatkoztatva nagyságrendileg 1000-1200 fő hivatásos rendőr fog részt venni” – közölte András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Hungaroring környékét a rendőrség helikopterekkel és kamerákkal figyeli a hétvégén. Az adatok a központi irányító helyiségbe futnak be, ahol a monitorokon a kamerák képeit öt-hat rendőr figyeli majd folyamatosan. A befutó információk alapján innen utasítják a terepen szolgálókat is.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjra tízezres nagyságrendben érkeznek turisták. Éppen ezért a nagydíj alatt a magyarok mellett osztrák, szlovák, román és lengyel rendőrök is teljesítenek majd szolgálatot.

„A külföldi rendőrök feladata elsősorban a külföldről érkező szurkolók, vendégek tájékozódásának könnyítése, adott esetben járműveik, okmányaik ellenőrzése. Egyébként a tapasztalat azt mutatja, hogy a külföldi állampolgárok örömmel és bizalommal fordulnak a saját nemzetükhöz tartozó rendőr kollégákhoz” – tette hozzá András Tamás.

A rendőrség minden látogatót arra kér, hogy az ideiglenes forgalmi rendet tartsák be és csakis a kihelyezett jelzőtáblák és terelések szerint közlekedjenek, a leparkolt autókban pedig semmilyen értéket ne hagyjanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!