2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Egyezség: B típusú kártyát kapnak a Fradi-drukkerek

Hír TV

2017. október 25., szerda 18:11, frissítve: szerda 22:55

Megállapodott a Ferencváros klubvezetése a labdarúgócsapat meccseitől eddig távol maradt szurkolókkal.

Az egyezség értelmében a drukkerek hétezer férőhelyet kapnak, ahová úgynevezett B típusú szurkolói kártyával léphetnek be, és amihez nem kell vénaszkenneres regisztráció. Kubatov Gábor klubelnök és a szurkolói csoportokat képviselő Hamberger Ádám is úgy fogalmazott: az egyezséggel a Ferencváros győzött.

2014 nyara, az új stadion átadása óta az új beléptetési feltételek miatt távol maradó drukkerekkel másfél éves tárgyalássorozat után jutottak el megegyezésig a klubbal.

Kubatov Gábor elmondta: „A szurkolói csoportok vezetői és ötszáz drukker a vénalenyomatának megadásával szurkolói kártyát váltott ki, a többieknek B típusú kártyát tudunk adni, amihez nem kell vénalenyomatot adni. Négy szektorba lehet így bemenni, a belépéshez az érvényes jegy és a kártya mellett fényképes igazolványra is szükség lesz.”

Bár Hír TV-t nem engedték be a sajtótájékoztatóra, a szurkolók vezetője stábunknak úgy nyilatkozott: arra törekednek, hogy rend legyen a stadionban.

„Közösen létrehoztunk egy teljesen új pályarendszabályt a Ferencváros stadionjában. Emellett létrehoztunk egy kártyaszerződést, illetve egy közös bizottságot, amely az elnökséget és szurkolói vezetőket foglalja magába. Ez a bizottság fog dönteni az esetleges kitiltásokról vagy büntetésekről. Ez csakis olyan eseteknél fordulhat elő, amikor teljesen bizonyítható, kétes esetekben nem fog senki sem dönteni. Az egyértelmű eseteket a bizottság fogja megvizsgálni, megállapítani. Nyilván az egyértelmű eseteket mi sem fogjuk megvétózni, hiszen mi is arra törekszünk, hogy rend legyen a stadionban” – jelentette ki Hambereger Ádám.

Hozzátette: számháborúba nem kezd, de szerinte a hétezer férőhelyet megtöltik, és visszatér „az igazi Fradi-hangulat”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!