2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Az olimpiának ez a hozadéka sokaknak nem tetszik

2016. augusztus 3., szerda 13:15

A riói olimpia előtt erősödnek a drogbandák, amelyek arra számítanak, hogy az ötkarikás játékok idején megnövekszik a kereslet a kábítószer iránt. Az ellenőrzést a szomszédos, kábítószer-előállító országokban is megszigorították.

A csempészek különböző módon próbálják bejuttatni a drogot a különböző országokba. Egy Brazíliába indult fiatalembernél például kábítószerrel teli övet találtak a limai repülőtéren. Volt olyan, amikor a kábítószert csak röntgenfelvételekkel lehetett bizonyítani. A perui kábítószer-ellenes rendőrség az utóbbi napokban 92 kábítószercsempészt fogott a limai repülőtéren, többségük az olimpiát rendező Brazíliába indult.

„Brazília a kábítószer-kereskedők legfontosabb célpontja. Miért? Mert az egy fogyasztói térség és egyúttal tranzitállomás is. Nem mellékes körülmény, hogy egy olyan fontos rendezvényen, mint az olimpiai játékok, megnövekedhet a kereslet” – magyarázta Luis Pantoja, a perui kábítószer-ellenes rendőrség igazgatója.

Egy amerikai pilóta azzal védekezett, hogy a bőröndök ugyan az ő tulajdonát képezik, de a tartalmukhoz semmi köze. A tartalom pedig majdnem 10 kiló kokain, amelyet Sao Paulóba akart vinni.

„Azért figyeltünk fel rá, mert a kereskedelmi gépek pilótáira bizonyos viselkedési normák vonatkoznak, de ez a pilóta az ellenőrzést követően nem tartotta be a szabályokat” – mondta a limai repülőtér kábítószer-ellenes csoportjának vezetője.

Egy másik férfinak pedig a tolókocsija vázában, de még a kerekében is kábítószert találtak a perui rendőrök.

Brazíliában kimondottan olcsó a kábítószer, mindenekelőtt a kokain, az ország ugyanis mindhárom előállító állammal, Peruval, Bolíviával és Kolumbiával is határos. Az olimpia idején megnövekedett kereslet azonban vonzza a kereskedőket, akiket még a fokozott rendőri jelenlét sem riaszt vissza.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!