2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

A hozott érmek nem tükrözik a magyar sport helyzetét

2016. augusztus 23., kedd 09:25

Összességében jónak mondható a magyar olimpiai csapat riói szereplése – ezt mondta a Hír TV stúdiójában Szabados Gábor sportközgazdász.

A szakember szerint az ötkarikás játékokon sokkal nagyobb a verseny mint a korábbi években, mert sokkal több ország indul, ezért nem lehet az olimpiákat összehasonlítani. A négy sportágban hazahozott érmek egyébként nem tükrözik a teljes magyar sport gazdasági, társadalmi és sportszakmai helyzetét.

„Sokkal jobban szereplenek a sportolóink, mint az a feltételek alapján elvárható lenne, és ez egyébként annak köszönhető, hogy vannak olyan sportágak, amelyek nem kifejezetten pénzigényesek. Ilyenek például a kajak-kenu vagy a vívás, amelyek nemzetközi összehasonlításban egyáltalán nem mozgatnak meg összegeket, mint mondjuk egy labdarúgás, tenisz vagy egy kosárlabda. És ebben az a tehetség, szorgalom, akarat, ami a sportolóinkban megvan, az a szaktudás, ami a szakembereinkben megvan, és az a sportkultúra, amelyet ezek a sportágak kialakítottak, az elég ahhoz, hogy ilyen eredményeket elérjünk” – hangsúlyozta a szakember.

Tekintse meg a Szabados Gáborral készült teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!