2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Zsúfolt piacra csapódott egy vadászgép, sokak halát okozva

2015. augusztus 3., hétfő 16:19, frissítve: hétfő 17:51

Egy zsúfolt piacra csapódott egy katonai repülő Szíriában, huszonheten haltak meg. A gép Bassár el-Aszad elnök hadseregéhez tartozott, és épp az iszlamisták állásait bombázta, amikor lezuhant. Szíriában négy éve van háború, a lakosság fele, 11 millió ember menekült el.

A hadsereg egyik gépe zuhant le a zsúfolt térre, a repülő pilótája korábban az iszlamisták állásait lőtte.

„A piac tele volt emberekkel, akik azért voltak itt, hogy vásároljanak vagy végre keressenek egy kis pénzt. Mindenütt árusok voltak, most a romok alatt vannak. Több robbanás volt, a repülő és a bombái is felrobbantak. Semmi nem maradt az emberekből” – mondta egy szemtanú.

Szíriában öt csoport harcol egymás ellen: Aszad elnök hadserege, a demokrata ellenzék, az iszlamisták, a kurdok és a nyugati szövetségesek. Az amerikai légierő eddig az elnök hadseregét nem támadta, mert Aszad együttműködött az iszlamisták elleni harcban. A hétvégén azonban John Kerry külügyminiszter Egyiptomban közölte, hogy a jövőben a szíriai kormányerőket is ellenségnek tekinti az Egyesült Államok.

„Sok mindenről tárgyalunk, de a legfontosabb az Iszlám Állam terrorszervezet elleni fellépés. Most huszonkét ország katonái harcolnak az iszlamisták ellen, de Szíriában más ellenséggel is szembe kell néznünk, és még az sem tiszta, hogy a kurdok ellen harcoló Törökországnak mi lesz a szerepe” – mondta Kerry.

Szíriában négy éve tart a polgárháború, az ENSZ adatai szerint 320 ezren haltak meg, a lakosság fele, 11 millió ember pedig otthona elhagyására kényszerült.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!