2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Zsidó szélsőségesek gyújtottak föl egy keresztény épületet

2015. február 26., csütörtök 12:40, frissítve: csütörtök 16:56

Ortodox keresztény papi szemináriumot gyújtottak fel Jeruzsálemben. A támadásban nem sérült meg senki. A gyanú szerint egy illegális zsidó telep lakóinak bosszúakciójáról van szó.

Hatósági zár a jeruzsálemi óváros közelében. Feltehetően zsidó szélsőségesek gyújtották fel az Sion-hegyen található görög ortodox keresztény szeminárium épületét. A tettesek a mellékhelyiségeket rongálták meg. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. Az épület egyik falára Jézust gyalázó feliratot és a Cion megváltása kifejezést festették fel. Ugyanezt fújták rá szerdán egy Betlehem közeli arab faluban a mecset falára is. A gyújtogatók az épületben is kárt tettek.

Az izraeli hatóságok feltételezése szerint zsidó szélsőségesek követték el a támadást, így akarták megbosszulni egy néhány lakókocsiból álló illegális ciszjordániai telepük felszámolását. Erre utal a felirat tartalma, amely a telep neve is egyben.

„Fontos tanácskozásunk volt, amelyen megvitattuk az ügyet. A hatóságok nagyon aggódnak, azt ígérték, minden szükséges lépést megtesznek, hogy ne csak ezt az épületet védjék meg, hanem a Sion-hegy egészét, amely különösen is szent a zsidók, a keresztények és a muszlimok számára is” – közölte III. Teofilosz görög ortodox pátriárka.

A jeruzsálemi Sion-hegyen eddig is már több keresztény sírt, épületet ért támadás. Legutóbb két hónapja egy fiatal az Elszenderülés templomát rongálta meg, de őt az izraeli hatóságok elfogták.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!