2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Washington Post: Csak összefogással lehet megállítani Orbánt

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 07:58, frissítve: csütörtök 08:17

A magyar választásról közöl terjedelmes riportot a The Washington Post. A németek is csökkentenék a külföldiek gyerekei után járó támogatásokat. Állítólag öngyilkos lett a maláj utasszállító lelövésével vádolt pilóta. Nemzetközi lapszemlénk következik.

A magyar választásról közöl terjedelmes riportot a The Washington Post. A liberális amerikai lap kiemeli: az ellenzéki pártok csak akkor állíthatják meg Orbán Viktort, ha összefognak. Egyelőre azonban kérdéses, hogy képesek-e erre. A lap szerint a hódmezővásárhelyihez hasonló koordináció az ország más részein bizonytalan, az ellenzéki pártoknak nincs közös stratégiájuk a miniszterelnök leváltására. Széttöredezettségük nyitva hagyja az utat Orbán Viktor harmadik elsöprő győzelme előtt. Ha azonban mindenhol meg tudnának egyezni egyetlen jelöltben, azzal komoly kihívás elé állítanák a kormánypártot. Ehhez félre kellene tenniük az ideológiai különbségeket, a bizalmatlanságot és a pénzügyi érdekeiket, írja a The Washington Post.

Az osztrák után a német kormány is csökkentené a Németországban dolgozó külföldiek otthon maradt gyerekei után járó juttatásokat. Ennek oka, hogy nyolc év alatt csaknem megtízszereződött az erre a célra kifizetett összeg. 2010-ben még 62 ezer külföldi gyerek után adott támogatást a német állam, tavaly már 215 ezer után. A legtöbb pénzt Lengyelországba, Horvátországba és Romániába utalták át. A német kormány tavaly 343 millió eurót költött erre a célra. Az uniós jog szerint a Németországban dolgozó külföldi uniós polgárok akkor is jogosultak támogatásra gyerekeik után, ha azok a szülőhazájukban élnek. Ennek ellenére az új német kormány napirenden tartja a juttatások csökkentését, írja a német Die Welt.

 

Meghalt az az ukrán vadászpilóta, aki orosz vádak szerint lelőtte az MH17-es utasszállítót 2014 júliusában Kelet-Ukrajna felett. Hivatalos közlések szerint a 29 éves, kétgyerekes családapa öngyilkos lett dél-ukrajnai otthonában – írja a Der Spiegel. Ukrán lapok szerint depressziós volt. Orosz sajtótermékek korábban egy tanúra hivatkozva azt írták, hogy a pilóta az MH17-es tragédiájának napján egy levegő-levegő rakétával szállt fel gépével a bázisról, majd anélkül tért vissza. A pilóta hamisnak nevezte a vádakat, egy nemzetközi vizsgálat pedig azt állapította meg, hogy az utasszállítót a földről, egy Oroszországból hozott rakétarendszerrel lőtték le. A tettes kilétét azonban nem tudták megállapítani. Az utasszállítón 296 ember tartózkodott, mindenki életét vesztette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!