2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Halálos tragédia: vonattal ütközött egy iskolásokat szállító busz

2015. március 6., péntek 17:46

Legkevesebb heten vesztették életüket, amikor egy iskolásokat szállító busz vonattal ütközött Kairóban; a buszon gyerekek utaztak. A hatóságok szerint illegális átkelőhelyen haladt az iskolásokat szállító buszkonvoj.

Rommá tört a busz Kairó környékén egy vasúti átkelőhely mellett. A három buszból álló, iskolásokat szállító konvoj utolsó járműve már nem ért át a túloldalra.

– Az első busz átment, aztán az enyém is, a harmadik nagyon le volt maradva. Ha közel lett volna megállok, de nagyon messze volt. Átmentem és megálltam úgy 70-80 méterre. A harmadik busz mögöttem volt, követett. Amikor leálltam az enyémmel, és leszálltam, hogy szóljak a harmadik busznak, már össze is ütközött a vonattal – mondta a második busz sofőrje.

Harmincan lehettek a buszon, a gyerekek, a szüleik és a sofőr. A többi jármű utasai igyekezett segíteni nekik, de mire a mentők a baleset után háromnegyed órával megérkeztek, többen belehaltak sérüléseikbe. Az átkelőhelyen semmilyen lámpa vagy tábla nem volt. A hatóságok szerint azért, mert az átkelőhely nem hivatalos, elvileg azt nem is lehetne használni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!