2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Vízágyú vetett véget a tüntetésnek

2015. június 23., kedd 13:16, frissítve: kedd 18:19

A rendőrségi vízágyú vetett véget Örményországban a villamos energia árának emelése elleni tüntetésnek. A jereváni hatóságok több mint 230 embert letartóztattak, és 20 sérültet kellett kórházba szállítani.

Több ezer tüntető ült le a földre Jereván utcáin a készenléti rendőrség egységei előtt. A hatóságok ugyanis megakadályozták, hogy az elnöki palotához vonuljanak. Tiltakozásul amiatt, hogy augusztus elsejétől 17-22 százalékkal emelik az áram árát. A megmozdulást fiatal, pártoktól független aktivisták szervezték. Azt követelik, hogy a kormány vizsgálja felül az áremelést. Ezt az örmény áramszolgáltató, amelyik egy orosz cég leányvállalata, az örmény valuta zuhanásával indokolta. A dram értéke a dollárhoz képest egy év alatt 17 százalékot esett.A rendőrség többször is felszólította a résztvevőket, de a többezres tömeg nem mozdult. Hajnalban a rendőrség úgy döntött, hogy feloszlatja a megmozdulást, ekkorra már csak néhány száz fő marad az utcán.

Vízágyút vetettek be, és a rohamosztag kiszorította a résztvevőket. Nem kímélték a tudósítókat és az operatőröket sem. Az összecsapásban 18-an sérültek meg, köztük rendőrök is. Többnek súlyos az állapota. Az örmény hatóságok több mint 230 tüntetőt vettek őrizetbe.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!