2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vezető osztrák napilapok tiltakoztak a belügyminiszter nyilatkozata ellen

Hír TV

2018. július 2., hétfő 15:14, frissítve: hétfő 16:22

Vezető osztrák napilapok - jobb- és baloldaliak egyaránt - tiltakoztak az osztrák belügyminiszter oknyomozó újságírókat fenyegető nyilatkozata ellen.

Herbert Kickl a múlt héten az osztrák köztelevízióban arról beszélt, hogy az államtitkok után nyomozó újságírók az értesüléseiket hiányosan, torzítva teszik közzé, és nem kizárt, hogy emiatt vizsgálatokat indítanak ilyen esetekben ellenük. Az osztrák lapok főszerkesztői vezércikkeket írtak ezzel kapcsolatban, figyelmeztetve a radikális jobboldali belügyminisztert, hogy Ausztriában nem szokás a sajtószabadság megsértése.

„A belügyminiszter egy televíziós élő adásban utalt az újságírók tevékenységére, ami egy új jelenség Ausztriában. Azt mondta, hogy nekik is vannak érdekeik ebben az ügyben. Én úgy érzem, hogy ezzel a miniszter túl messzire ment, nem a legjobb ötlet így beszélni újságírókról. Eddig nem hallottunk arról, hogy történt-e hatósági fellépés újságírók ellen, talán csak meggondolatlan szavak voltak a részéről. De én úgy döntöttem, hogy írok egy figyelmeztető cikket, hogy ilyennek nem szabad megtörténnie Ausztriában” – jelentette ki a Die Presse főszerkesztője, Rainer Nowak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!