2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 18:30

Vérfürdőt rendeztek a terroristák

2015. július 27., hétfő 10:30, frissítve: hétfő 10:35

Egy buszmegállóban és egy rendőrőrsön rendeztek vérfürdőt ismeretlen fegyveresek egy északnyugat-indiai városban, a pakisztáni határnál. Később a támadók a rendőrökkel is tűzharcba keveredtek. A támadásban nyolcan haltak meg. A történtek miatt az indiai hatóságok megerősítették a pakisztáni határ védelmét.

Az északnyugat-indiai Punjab szövetségi államban többen meghaltak, amikor ismeretlenek megtámadták a rendőrség épületét. A pakisztáni határtól 20 kilométerre indiai katonai egyenruhába öltözött ismeretlen fegyveresek egy lopott gépkocsiból nyitottak tüzet a buszmegállóban várakozó emberekre, majd behatoltak egy rendőrőrsre, ahol ugyancsak lövöldözni kezdtek. A hatóságok rendőrségi erősítést és katonákat küldtek a helyszínre, a rendfenntartók tűzharcba keveredtek a támadókkal.

A történtek miatt az indiai hatóságok megerősítették a pakisztáni határ védelmét. Egyes hírek ugyanis arról szóltak, hogy a támadók az Indiával ellenséges viszonyban lévő Pakisztánból érkeztek, más jelentések szerint Kasmír indiai részéről.

„Megkértem a határrendészet főparancsnokát, hogy erősítse meg a haderőt a határaink mentén” – mondta az indiai belügyminiszter.


Öt működőképes pokolgépet is találtak az indiai hatóságok közel a tűzharcokhoz, a vasúti sínek mentén. Az indiai rendőrség szerint a merényletek az 1999-es indiai–pakisztáni konfliktus évfordulójának közeledtével megerősödhetnek. A két ország 16 éve a háború határára sodródott, ám fegyveres összeütközés nem történt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!