2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vádat emeltek Trump volt kampánymenedzsere ellen

Hír TV

2017. október 30., hétfő 15:46, frissítve: hétfő 15:57

Önként feladta magát az amerikai elnök volt kampánymenedzsere és volt üzlettársa. Paul Manafort és Rick Gates az első vádlottjai az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozás miatt indított vizsgálatoknak. Az ügyet vizsgáló különleges ügyész vádiratát még pénteken hagyta jóvá az esküdtszék.

Donald Trump volt kampányfőnöke az ügyvédje kíséretében lépett be az FBI washingtoni irodájába. Paul Manafort feladta magát. Ha nem ezt teszi, minden bizonnyal őrizetbe veszik. A CNN a hétvégén szellőztette meg, hogy az amerikai elnökválasztás orosz befolyásolása miatt indult büntetőügyben megtörtént az első vádemelés, amelyet letartóztatások követhetnek. Manafort feltűnése nem meglepő, augusztus elején az FBI nyomozói házkutatást tartottak nála és számítógépes fájlokat, valamint dokumentumokat foglaltak le. Manafort ismert lobbista, dolgozott az egykori, közismerten oroszbarát ukrán elnöknek, Viktor Janukovicsnak is. A nyomozást az FBI egyik korábbi, nagy tekintélyű igazgatója, Robert Mueller vezeti, aki berendelte Manafort korábbi üzlettársát, Rick Gateset is. Gates szintén segítette Trump kampányát.

  „Úgy vélem, hogy azt le kell szögezni, hogy ez tényleg csak a kezdet, és biztos vagyok benne, hogy lesznek még bizonyítékok, amelyeket Mueller igazgató előás. Ő egy profi. Követni fogja a nyomokat oda, ahova vezetnek” – mondta a szenátus hírszerzési bizottságának egyik tagja, Angus King. A testület szintén vizsgálja az oroszok szerepét a tavalyi elnökválasztási kampányban.

Donald Trump igyekszik besározni a demokratákat. Az elnök szerint vizsgálni kellene azt az üzletet, amelyhez a Roszatomnak Hillary Clinton hozzájárulása is kellett. Az orosz energetikai cég Clinton külügyminisztersége idején szerzett közvetett érdekeltséget az amerikai uránbányászatban. A szerződés aláírása után a Roszatom egymillió dollárt utalt a Clinton Alapítványnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!