2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Újabb robbanás történt Austinban

Hír TV

2018. március 21., szerda 11:04

Újabb robbanás történt a texasi Austinban, legalább egy személy megsebesült. Az amerikai városban 3 hete robbantássorozat tartja félelemben az embereket. Eddig 5 szerkezet lépett működésbe, de a helyi rendőrség szerint ezúttal nem bomba, hanem valamilyen gyúlékony anyag robbant fel.

Újabb robbanás történt a texasi fővárosban. Korábban öt, az út mentén elhelyezett szerkezetet robbantottak fel ismeretlenek. De a hatóságok szerint ezúttal nem találtak semmit, ami arra utalna, hogy köze lenne a sorozattámadáshoz, és nem is bomba, hanem valamilyen gyúlékony anyag lépett működésbe

– A helyszíni nyomozásaink alapján kijelentjük, ez nem bomba volt. Ennek az esetnek nincs köze a többi esethez Austinban. Ez egy régi, hadianyagszerű eszköz volt, ami miatt a kezén megsérült az üzlet alkalmazottja. Semmi nem indokolja, hogy összefüggésbe hozzuk a korábbi más esetekkel – ismertette a helyzetet Ely Reyes rendőrfőnök-helyettes.

Kedden ez volt a második, az elmúlt majdnem 3 hétben pedig a hatodik robbantás a térségben: San Antonio közelében egy kisváros postahivatalánál robbant fel egy csomagban elhelyezett bomba. Szintén tegnap az austini nemzetközi repülőtérnél találtak gyanús csomagot, de az nem robbant fel.

Az amerikai hatóságok egyelőre csak találgatják, ki lehet az elkövető. Feltételezések szerint a bombás támadásoknak  rasszista indítéka is lehet, mert több esetben is afroamerikaiak otthonánál helyeztek el szerkezetet. 

– Szörnyű. Az austini robbantások szörnyűek. A helyiek, az államiak és a szövetségiek közösen dolgoznak, hogy a végére járjanak. Nyilvánvaló, hogy egy nagyon beteg egyénről vagy egyénekről van szó. Ezek beteg emberek, mi meg a végére járunk. Nagy erőkkel ott vagyunk. Nem könnyű megtalálni, de ezek beteg emberek, minél hamarabb meg kell találnunk őket – fogalmazott Donald Trump.

A texasi fővárosban és környékén a nyomozásban ötszázan vesznek részt, köztük száz FBI-ügynök is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!