2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Újabb intőt kapott az Európai Parlamentben Magyarország

Hír TV

2018. május 15., kedd 18:14, frissítve: kedd 18:19

Most a nőjogi és esélyegyenlőségi bizottság mondta ki, hogy súlyosan sérülnek az uniós alapértékek, a nők számos területen hátrányos megkülönböztetést szenvednek el, az őket segítő szervezetek mozgástere pedig folyamatosan csökken. A Fidesz szerint ez a jelentés is a Soros-terv része.

Nagy többséggel, 18 igennel, 5 nem szavazat ellenében fogadta el az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága a Magyarországgal kapcsolatos jelentését. A dokumentum szerint rendkívül aggályosak a magyar kormány nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos megnyilvánulásai, a családon belüli erőszak kezelésének hiánya, a nőjogokkal foglalkozó szervezetek működésének megnehezítése. Ugyancsak kifogásolták, hogy nagyon kevés nő vesz részt a közéletben, ráadásul a kormányzati politika a nőket anyai szerepükre redukálja, és csak e szerepükben ad nekik tiszteletet. Az MSZP EP-képviselője szerint a Fidesz Brüsszelben is többször bizonyította, hogy nem érdeklik őket a ők problémái.

Az elmúlt években több olyan jelentés is volt az Európai Parlamentben, amely a nők helyzetével foglalkozott, legyen ez a szegénység, a bérszakadék, a házasságon belüli erőszak, egyáltalán a nők társadalmi helyzetével kapcsolatos jelentés, amit a Fidesz sorozatban nem fogadott el, vagy éppen tartózkodtak a képviselői - mondta el Ujhelyi István.

A Fidesz azonban a jelentés mögött is Soros Györgyöt látja. A párt kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy Brüsszelben továbbra is hazugságokat terjesztenek Magyarországról, hogy rákényszerítsék a kormányt a tömeges migráció elfogadására.

Soros György brüsszeli szövetségesei módosító javaslataikban további durva hazugságokkal támadják hazánkat, és szankció javaslatokat tesznek az Európai Parlament felé Magyarországgal szemben. Azért támadják Magyarországot mert a magyar választók akaratával szembemenve ők továbbra is azt akarják elérni, hogy bevándorlóországgá tegyék Magyarországot. Gyorsított ütemben akarják elfogadtatni velünk a brüsszeli migrációs politikát, és a kötelező kvótát - reagált Hidvéghi Balázs.

A bizottsági ajánlásban egyetlen szó sem esik bevándorlásról, vagy kötelező kvótákról. Információink szerint az előterjesztést az Európai Néppárt, vagyis a Fidesz pártcsaládjának képviselői is megszavazták.

Az Európai Parlamentben összesen négy szakbizottság ad külön jelentést a LIBE szakbizottság nagy, átfogó jelentéséhez, a négyből háromról már szavaztak, mind a három elmarasztaló volt Magyarországra nézve, súlyos kritikákat tartalmaztak, és azt javasolták, hogy folytassák le a 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarországgal szemben, amely akár a szavazati jog elveszítéséhez is vezethet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!