2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Tüzes papírsárkányokkal okoz bosszúságot Izrael Palesztinának

Hír TV

2018. június 6., szerda 13:18, frissítve: szerda 13:35

Tüzes papírsárkányokkal támadják a Gázai övezetből a palesztinok Izraelt. A sárkányokat nem tudja leszedni a zsidó államban kiépített légvédelmi rendszer, viszont komoly károkat okoznak. Az izraeli belbiztonsági miniszter mesterlövészeket vetne be ellenük.

Rakéták helyett tüzes papírsárkányokkal támadja Izraelt a radikális palesztin szervezet. A Hamász uralta területekről ezekkel a szerkezetekkel veszik célba a zsidó állam területét.

„Ezt a sárkányt 10 sékelért árulják, de igazából 3-4 sékelnél nem ér többet. Talán 10 perc alatt elkészíthető, de a kár, amit okoznak vele, az az igazi probléma. Súlyos károkat okoznak, sajnos ezt láttuk az elmúlt hónapokban” – mondta egy izraeli képviselő.

A palesztin zászlós sárkányokat égő benzines vászontasakkal küldik célba a palesztin fiatalok. Az új harcmodort azután vetették be, hogy az izraeli hadsereg 120, a határkerítésnél tüntető palesztin lőttek le.

„A videó bizonyítja a veszteséget, amelyet a papírsárkányok okoznak. Elriasztják a megszálló erőket, pedig 10 sékelbe sem kerül, miközben több ezertől több millió sékeles kár okoznak” – mondta a gázai sárkánykészítő.

A készítők szerint ezeket gyerekjátékokat nem veszik észre a radaron. „A szirénák megszólalnak és a Vaskupola leszedi a rakétákat, de ezek a sárkányok leváltják a rakétákat, és sok veszteséget okoznak a gázai övezet határán.”

Az izraeli belbiztonsági miniszter a sárkányeregetők lelövésére szólította fel a mesterlövészeket. De a izraeli építési és lakásügyi miniszter szerint a sárkányháborúnak rövidesen véget fognak vetni.

„A sárkányok és a menetelők, a civilek, akik a kerítéshez vonulnak a frusztráció jelei, mert Izrael minden katonai tevékenységet megakadályoz. A tenger le van zárva, a szárazföld is, nagyon nehéz rakétával megtámadni Izraelt a Vaskupola miatt” – mondta Joáv Galant.

Az izraeli kormány szerint eddig személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár meghaladja a 2 és fél millió dollárt. Több mint 9 négyzetkilométer területet perzseltek fel, az amúgy is száraz tél után.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!