2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Túszdráma Los Angelesben

Hír TV

2018. július 22., vasárnap 08:52, frissítve: vasárnap 13:07

Túszejtő akció sokkolta Los Angelest. Egy 28 éves férfi rálőtt a nagyanyjára és egy másik nőre az amerikai nagyvárosban. A támadót ezután üldözőbe vették az egyenruhások, aki egy szupermarketbe menekült, majd 40 emberrel elbarikádozta magát. Az üzletben egy nőt lelőtt, majd végül 3 órás túsztárgyalás után feladta magát.

Egy fegyveres férfi ebbe a boltba menekült a rendőrök elől, miután egy oszlopnak hajtott. A 28 éves támadót azért vették üldözőbe az egyenruhások, mert egy családi vita miatt többször is meglőtte a nagyanyját, majd a szintén megsebesített barátnőjével elmenekült a helyszínről.

„Kiugrott az autóból, a rendőrök meg visszalőttek rá, ő meg egyenesen berohant a Trader Joe's üzletbe” – mondta a szemtanú.

Bent körülbelül 40 személyt ejtett túszul. Egy lövés is eldördült, majd egy eszméletlen nőt hoznak ki az épületből a rendőrök.

„Bent az áruházban egy fiatal nőt meglőttek és meghalt. Munkatársaim kimentették a nőt, próbálták újraéleszteni, de sajnos nem sikerült” – mondta Michel Moore, Los Angeles-i rendőrfőnök.

A környéket és a szomszédos üzleteket hermetikusan lezárták. „Úgy néz ki, bemennek. Puskával mennek be. Szerintem még mindig van bent valaki. Internetes források szerint valószínűleg túszejtő akcióról lehet szó” – mondta a rendőrségi akció közben ezt az amatőr felvételt készítő férfi.

Több túszt is az ablakon keresztül menekítettek ki. Az egyik eladó emlékei szerint másfél óráig volt a boltban.

„Bent rekedtünk. Elbarikádoztuk magunkat a mosdóban és csak vártunk, amíg valaki értünk nem jön” – mesélte.

Hosszú órákon át próbálták meg rávenni a támadót, adja fel magát. A férfi a még bent maradt túszokkal együtt végül feltartott kézzel jött ki a bejáraton.

„Különleges, túsztárgyaló egységünk pszichológus bevonásával egyeztetett vele. A párbeszédnek az lett eredménye, hogy megbilincselte a kezét és úgy jött ki, és megadta magát a különleges egységünknek, 3 óráig tartó szörnyű megpróbáltatás után” – tette hozzá a Los Angeles-i rendőrfőnök.

A fegyverest először kórházba vitték, ahol ellátták a sebét. „Órákkal később őrizetbe vettük. Jelen pillanatban még végezzük a vizsgálatot” – közölte a rendőrség szóvivője.

A támadó nagyanyját válságos állapotban vitték kórházba, ahol megműtötték az asszonyt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!