2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Trump már kiáll a zaklatással vádolt alabamai jelölt mellett

Hír TV

2017. november 22., szerda 10:14, frissítve: szerda 10:50

Korábban még lemondásra szólította fel, most viszont már kiáll a többrendbeli szexuális zaklatással megvádolt Roy Moore alabamai republikánus szenátorjelölt mellett Donald Trump. Közben újabb demokrata szenátort vádoltak meg szexuális zaklatással.

A republikánusok padsoraiban egyre inkább az a kérdés vetődik fel, hogy milyen lesz, ha Moore megnyeri az alabamai választásokat. „Magunk közé kellene ültetnünk, de remélem, nem jutunk el ide. Úgy vélem, hogy ez megelőzhető, és remélem, hogy az alabamai szavazók nem választják meg” – nyilatkozta Susan Collins republikánus szenátor.

A Fehér Ház korábbi főstratégája, Donald Trump ideológusa, Steve Bannon kiállt Roy Moore bíró ártatlansága mellett. Szerinte fizetett lejárató akcióról van szó. Az amerikai elnök viszont zavarosan beszélt az ügyről. Donald Trump először a demokrata politikust ekézte, majd védelmébe vette azt a Roy Moore-t, akit korábban ő is felszólított arra, hogy lépjen vissza a jelöltségtől.

„Moore tagadja, Roy Moore tagadja a vádakat, és különben is, teljesen tagadja, és azt kell mondanom, hogy 40 év hosszú idő. Már nyolcszor futott neki, és ezek a vádak még sosem jöttek elő. De 40 év hosszú idő. A nők pedig Trump-szavazók. A legtöbbjük legalábbis. Vagyis, amit tenniük kell, azt meg kell tenniük. Ő pedig teljesen tagadja” – fogalmazott az amerikai elnök a szenátorjelölt kapcsán.

Közben Al Franken után újabb demokrata párti politikust vádolnak szexuális visszaélésekkel az Egyesült Államokban. A 88 éves John Conyers politikus a kongresszus egyik legprominensebb afroamerikai képviselője, akiről a BuzzFeed internetes hírportál hozta nyilvánosságra a szexuális zaklatásról szóló vádakat. A New York-i hírportál közölte: Conyers közpénzből fizette ki a kártérítést, amit egyik munkatársnője szexuális zaklatásáért róttak ki rá.

Conyers feleségét egyébként 2009-ben három év börtönre ítélték, mert a detroiti városi tanács elnökeként kenőpénzeket fogadott el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!