2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Trump jó viszonyt ápolna Oroszországgal

Hír TV

2018. július 16., hétfő 15:03, frissítve: hétfő 17:53

Jelenleg is tart az első hivatalos orosz-amerikai elnöki csúcstalálkozó Helsinkiben. Donald Trump és Vagyimir Putyin a tervek szerint négyszemközt is tárgyalni fog.

Háromnegyed órát késett az orosz elnök gépe, Donald Trump addig a hotelszobájába zárkózott, majd mindkét vezető behajtott a finn elnöki palotába. Pár percre külön vonultak, addig a stáb zárt ajtók mögött találkozott, majd behívták a sajtót és egymásnak udvaroltak.

„Sokszor elmondtam már, most megismétlem, Oroszországgal jó viszonyra kell törekedni. Nem mindig volt ez így én ezen leszek. Nagyon sok mindenről kell beszélnünk, elsősorban a nukleáris leszerelésről, erről is fogunk tárgyalni, mert ez nem pozitív, hanem negatív energia. Most négyszemközt tárgyalunk, aztán csatlakoznak hozzánk a tanácsadók” – mondta Trump.

Az amerikai elnök várhatóan szóba hozza, hogy orosz kémek beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba. Erről fognak beszélni négyszemközt, a tanácsadócsapattal, pedig az iráni atomegyezmény sorsa, illetve a szíriai és ukrajnai rendezés lesz majd napirenden.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!