2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Tornádók hada pusztított

2015. május 11., hétfő 11:03, frissítve: csütörtök 15:08

A szokásosnál korábban kezdődött a tornádószezon az Egyesült Államok középső részén. A hétvégén Texas államban több tornádót is észleltek, a forgószelek után kialakuló heves záporok miatt pedig árvíz sújtott több települést is. Dél-Dakotában szintén tornádó pusztít, az állam nyugati részére a hatóságok hóvihar miatt nem ajánlják az utazást.

Helikopterrel mentik az embereket a Texas állambeli Denton megyében. Ezen a vidéken az elmúlt napokban több tornádó is pusztított, a forgószeleket követő heves esőzés miatt pedig megáradtak a helyi folyók. „Teljes katasztrófa. Szép volt ez a hely és másodpercek alatt ez lett belőle. Mindent összeszedtünk, amit csak lehet és megpróbáljuk megmenteni, amit lehet” – mondta egy nő, akinek a háza teljesen romba dőlt.

Az árvíz elöntötte az utakat, ezért több települést a tűzoltók és a mentőalakulatok sem tudtak megközelíteni. Áldozatokról, sérültekről nincs hír. Azoknak, akiknek el kellett hagyni otthonaikat, a vöröskereszt állított fel ideiglenes szállásokat. A hétvégén Texason átsöpört tornádóknak egy halálos áldozata volt.

Dél-Dakota állam keleti részén egy tornádó miatt ki kellett üríteni Delmont városát. A viharban kilencen megsérültek, összedőlt a helyi evangélikus templom, és 20 épület is megrongálódott. A károk felmérése és helyreállítása még tart, a településen egyelőre nincs áram és vízellátás sem. Az állami hatóságok egyelőre nem tanácsolják az utazásokat Dél-Dakota nyugati részére sem, ott ugyanis hóvihar nehezíti a közlekedést. Az évszaktól és a földrajzi elhelyezkedéstől eltérő hóviharok a hét végén Dél-Kaliforniában is voltak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!