2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Tömegesen pusztulnak az oroszlánfókák

2015. március 17., kedd 12:07, frissítve: kedd 12:10

Tömegesen pusztulnak az oroszlánfókák Kaliforniában. Tengerbiológusok szerint az El Nino természeti jelenség a felelős, mert a Csendes-óceán sok területe melegebb az ilyenkor megszokottnál, és ezért az állatok nem jutnak táplálékhoz. A kaliforniai állatmenhelyekre több mint 1500 éhező állatot fogadtak be, de mostanra ezek az intézmények is megteltek.

Elgyengült, csont és bőr oroszlánfókákat mentenek az aktivisták a kaliforniai tengerparton. Az állatok január óta tömegesen érkeznek a partra: az éhínség elől menekülnek. A tudósok szerint az El Nino-jelenség miatt a tengervíz melegebb a megszokottnál, az állatok ezért nem találnak élelmet. „A legvalószínűbb, hogy az élelemforrásuk megszűnt valamilyen okból. Az állatok azért jönnek tömegesen a partra, mert a tengeren nem találnak elég élelmet. Az anyaállatok magukra hagyják a kölykeiket is, mert nem tudják táplálni őket, és magukat se” – mondta Raymond Wilson tengerbiológus.

Az idén 1500 oroszlánfóka került menhelyre, több állatot viszont már ezek a szervezetek se tudnak befogadni, ezért most más állatvédőktől kérnek segítséget. „A dél-kaliforniai állatmenhelyek a kapacitásuk határán vannak, de próbálunk minden állatot megmenteni. Elsősorban kórosan sovány állatok kerülnek hozzánk. Egy fókának 22-27 kiló között kellene lennie, de a súlyuk ennek a fele” – fogalmazott egy menhely vezetője.

A tudósok szerint az is elképzelhető, hogy a fókaállomány egyszerűen túlszaporodott Kalifornia környékén, és ezért nem jut minden állatnak táplálék.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!