2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Több száz nő és gyerek csatlakozhatott az Iszlám Államhoz

Hír TV

2018. július 24., kedd 08:29, frissítve: kedd 08:33

Jelentősen alábecsült az Iszlám állam terrorszervezethez csatlakozott nők és gyerekek száma, akik az iraki és a szír harcmezőket megjárva tértek vissza Nagy-Britanniába. A szlovák környezetvédelmi minisztérium adatai szerint 17 százalékkal nőtt a szelektált hulladék aránya az országban.

Orbán és a zsidó nemzetállam-törvény címmel írt cikket a Jerusaelm Post korábbi főszerkesztője. A szerző aggodalmát fogalmazta meg azzal kapcsolatban, hogy a Knesszet a múlt héten megszavazta a jogszabályt, szerinte az az Orbáni illiberalizmus jelenségének, a nacionalizmusnak és a mások elleni gyűlöletnek része. Szégyennek nevezte, hogy Izraelbe hívták a magyar miniszterelnököt, aki sértetlenül megúszta korábbi kijelentését, miszerint kivételes államférfinak nevezte Horthy Miklóst. A szerző hozzáteszi a magyar kormányzó felelőse volt a magyar zsidók módszeres megkülönböztetéséért és üldözéséért.

Jelentősen alábecsült az Iszlám állam terrorszervezethez csatlakozott nők és gyerekek száma, akik az iraki és a szír harcmezőket megjárva tértek vissza Nagy-Britanniába, és az európai országokba - olvasható a brit The Guardinanben. Szakemberek szerint ez különösen nagy biztonsági kockázatot jelent. A londoni King's College jelentése szerint több mint 200 személytől lehet szó, vagyis sokszorosa a hivatalos adatoknak. A szakértők szerint a nők és a gyerekek jelentős szerepet játszhatnak a terrorszervezet ideológiájának megőrzésében, továbbadásában az Iszlám Állam kalifátusának bukása után is. Ezt jelzi, hogy az Europol adatai szerint csak 2016-ban 180 nőt tartóztattak le terrorizmussal kapcsolatos vádak miatt. A brit hatóságok pedig tavaly egy kizárólag nőkből álló terrorista sejtet számoltak fel.

 

A szlovák környezetvédelmi minisztérium adatai szerint 17 százalékkal nőtt a szelektált hulladék aránya az országban. Északi szomszédunknál egy éve vezették be a kiterjesztett gyártói felelősséget, vagyis a gyártóknak és az importőröknek azután is felelősséget kell vállalniuk a termékeikért és csomagolásukért, hogy a fogyasztók megvásárolják és hulladékot termelnek. A szlovák hatóságok tehát a gyártókkal fizettetik meg a szelektív hulladékgyűjtést, szelektálást és az osztályozott személt elszállítását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!