2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Több millió eurós megfigyelőrendszerrel óvják Assange-t

Hír TV

2018. május 16., szerda 07:45, frissítve: szerda 07:55

Ecuador drága, több millió euróba kerülő megfigyelőrendszerrel óvja Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját és vezetőjét. A holland kormányhivatalokban fokozatosan felhagynak a Kaspersky Lab orosz informatikai cég vírusirtó szoftvereinek használatával. Utazómagasságon betört a Sichuan Airlines kínai légitársaság egyik gépe pilótafülkéjének ablaka egy belföldi járaton. Lapszemle.

Ecuador drága, több millió euróba kerülő megfigyelőrendszerrel óvja Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját és vezetőjét londoni nagykövetségén - közölte a Süddeutsche Zeitung című német újság. A tudósítás titkos iratokra hivatkozik, amelyek szerint a kiszivárogtató portál alapítóját több veszélyforrás is fenyegeti „száműzetésében”. Az egyik ilyen tényező a brit rendőrség, amelyről az irat feltételezi, hogy kész akár egy egészségügyi vészhelyzet ürügyén is behatolni a diplomáciai képviselet területére Assange őrizetbe vétele érdekében.

A holland kormányhivatalokban fokozatosan felhagynak a Kaspersky Lab orosz informatikai cég vírusirtó szoftvereinek használatával nemzetbiztonsági kockázatok miatt - jelentette be kedden a hágai kormány. A moszkvai székhelyű cégnek az orosz törvények értelmében támogatnia kell a biztonsági szolgálatok munkáját, Oroszország ráadásul kiterjedt offenzív kibertevékenységet folytat, amelynek többek között Hollandia is célpontja.

Utazómagasságon betört a Sichuan Airlines kínai légitársaság egyik gépe pilótafülkéjének ablaka egy belföldi járaton, és a légnyomáskülönbség félig kiszippantotta a másodpilótát, csak a biztonsági öv tartotta meg. A kapitány nehézségek árán biztonságosan leszállította a gépet - jelentette a Reuters. A pilótafülke ablaküvege 10 ezer méteres magasságon tört be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!