2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Tíz év börtönnel büntetnék az álhírterjesztőket Malájziában

Hír TV

2018. március 27., kedd 08:08, frissítve: kedd 08:12

A finn a legboldogabb nép a világon, ezért befogadóbbak és elfogadóbbak a bevándorlókkal szemben – írja a The Economist. Nemzetközi lapszemle.

Álhíreket büntető törvénytervezetet terjesztett a malajziai kormány a parlament elé. A javaslat értelmében akár 10 év börtönbüntetéssel is sújtható lenne az, aki álhíreket készít és oszt meg – jelenti a Reuters. A javaslat a börtönbüntetésen kívül akár több mint 30 millió forintig terjedő pénzbírsággal is sújtaná azt, aki álhíreket gyárt, közzétesz vagy terjeszt.

A kanadai emberi jogi bírósághoz fordult egy pincér, akit azért rúgtak ki, mert agresszíven és tiszteletlenül bánt a vendégekkel, de szerinte ez diszkrimináció, hiszen ő csak azért viselkedett így, mert francia, és a franciák közvetlenebbek. A The Guardian beszámolója szerint a kirúgott pincérnek most azt kell bizonyítania, hogy a francia hagyományok mely része igazolja a viselkedését.

Mi az oka annak, hogy az ENSZ szerint Finnországban a legboldogabbak az emberek a világon? – teszi fel a kérdést honlapján a The Economist. A brit gazdasági lap szerint a finnek élete kívülről nézve elég unalmas, de épp ez lehet a titkuk. Az oktatás ingyenes, a kisgyeremekes szülők támogatása nagylelkű, kiegyensúlyozott a munka és a magánélet viszonya, vagyis az embereknek több idejük marad élvezni az életet, emellett az emberek 80 százaléka bízik a rendőrségben, az oktatásban és az egészségügyi rendszerben, ráadásul nincs olyan nagy szakadék a szegénynek és a gazdagok között, mint más országokban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!