2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Titkárnője buktatta le az exkormányfőt

2015. március 30., hétfő 13:01, frissítve: kedd 06:39

Titkárnője buktatta le a volt izraeli kormányfőt. A nő által szolgáltatott bizonyítékok alapján tárgyalták újra Ehud Olmert korrupciós ügyét, amelyben korábban még felmentették. A bíróság ezúttal bűnösnek találta a politikust, aki fellebbezett a döntés ellen.

Mégsem ússza meg a felelősségre vonást Ehud Olmert. A volt izraeli kormányfőt két és fél évvel ezelőtt még felmentették megvesztegetési ügyében, azóta viszont új bizonyítékok kerültek elő, és ezek alapján már bűnösnek találták az Izraelt 2006 és 2009 között vezető politikust. A bíróság szerint Olmert még gazdasági miniszterként több százezer dollárt kapott borítékokban egy amerikai üzletembertől. „A bíróság döntése szerint Olmert úr borítékokat fogadott el, és ezzel visszaélt a közbizalommal, és korrupt magatartást tanúsított” – mondta az államügyész.


Az új bizonyítékokat, amelyek szerint Olmert a pénzt személyes céljaira is felhasználhatta, volt titkárnője adta át a bíróságnak egy vádalku keretében. „Csalódottak vagyunk, sajnálom, hogy ide jutottunk. Sajnáljuk Olmert urat” – fogalmazott Ehud Olmert ügyvédje.

A volt izraeli kormányfő fellebbez a határozat ellen. Olmertet egy évvel ezelőtt egy másik korrupciós ügyben hat év börtönre ítélték, de akkor is fellebbezett a döntés ellen így egyelőre nem került rács mögé.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!