2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Tilos a túl sovány divatmodellek alkalmazása

2015. április 4., szombat 19:24, frissítve: szombat 19:33

Megtiltotta a kórosan sovány divatmodellek alkalmazását a francia parlament alsóháza. Az új törvény értelmében a modelleknek orvosi vizsgálaton kell átesniük. Becslések szerint mintegy 40 ezer francia szenved anorexiában, és 90 százalékuk nő.

A francia törvényhozás alsóháza elfogadta azt a sokat vitatott törvénytervezetet, amely orvosi vizsgálatra kötelezi a modelleket. Az intézkedéssel a beteges koplalást szorítanák vissza. A javaslatot egy kormánypárti képviselő nyújtotta be a nemzetgyűlésben. „Azt javasoltam, hogy ne kapjanak egészségügyi engedélyt a munkára azok, akik alultápláltak, és ezért életüket és egészségüket kockáztatják” – mondta a szocialista parlamenti képviselő.

Az ügynökségeknek orvosi jelentésekkel kell igazolniuk, hogy modelljeik súlya megfelelő. A törvény megsértéséért hat hónapig terjedő börtön és 75 ezer eurós pénzbírság szabható ki. Hasonló szabályozás él Izraelben, Spanyolországban és a divat diktálásában szintén élen járó Olaszországban. A jogszabály-tervezetet a francia parlament felsőházának, a szenátusnak is jóvá kell hagynia, ami formaságnak tekinthető. Sokak szerint a mai kor női ideálját a vékony modellek testesítik meg, ezért a lányok és a nők egy része rájuk próbál meg hasonlítani.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!