2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Társait mészárolta le a 15 éves fiú

Hír TV

2018. január 24., szerda 07:58, frissítve: szerda 12:52

Egy 15 éves fiú lőtt társaira a Kentucky állambéli Bentonban egy középiskolában. Legkevesebb két gyerek életét vesztette, és 19-en megsebesültek. Öt iskolás állapota válságos. A 15 éves elkövető az első tanóra előtt kezdett lövöldözni. A hatóságok a motivációt vizsgálják, de annyit közöltek, hogy egyedül követte el tettét. Az őrizetbe vett lövöldözőt két rendbeli gyilkossággal vádolják a hatóságok.

Az egyik bentoni iskolában a Marshall County-ban nem sokkal a tanórák kezdete előtt egy 15 éves fiú maroklőfegyverrel kezdett lövöldözni. – Sétáltam be, igazság szerint inkább kocogtam, mert késésben voltam. Amikor beléptem, olyasvalamit hallottam, mint amikor valaki egy szekrényt üt vagy ilyesmi, azt hittem valakik verekszenek, de aztán hallottam, hogy mindenki sikít és sok vért láttam mindenhol, az emberek a földön hasaltak. Elkezdtem szaladni. Féltettem az életemet – számolt be egy diák.

A hatóságok szerint az elkövető reggel nyolc előtt pár perccel érkezett és kezdett el lövöldözni. 14 embert lőtt meg. A 911-et két perc múlva értesítették az iskolából, a rendőrök és a mentők 7 perccel később már a helyszínen voltak.

– A 14-ből ketten életüket vesztették. Egyikük a helyszínen, a 15 éves leány Bailey Nicole Holt. A hat kritikus állapotban lévő sérültet a Vanderbilt egyetemi kórházba szállították. Egyikük a kórházban vesztette életét, a 15 éves fiú diák Preston Ryan Cope. Öten még mindig válságos állapotban vannak az egyetemi kórházban. Tehát összesen 19 sérült volt, öten úgy sérültek meg, hogy megpróbáltak elmenekülni a lövések elől – mondta Rick Sanders, a Kentucky Állami Rendőrség vezetője.

A rendőrségi adatokat a kórház is megerősítette. – Szomorú idők ezek. Öt beteget fogadtunk ma a helyszínről. Mind férfi, 15 és 18 év közöttiek. Három sérültünk golyó által sebesült meg, a fejükön. Egy nem élte túl. Sajnos, ez egy olyan traumatikus sérülés volt, amit nem lehetett túlélni – mondta Oscar Guillamondegui, a Vanderbilt Egyetemi Kórház orvosa.

Az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették. A lövöldözés motivációját vizsgálják. Egyelőre úgy tűnik, hogy kétrendbeli gyilkossággal vádolják meg, és fennáll annak a lehetősége, hogy a 15 éves fiút felnőttként állítják bíróság elé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!