2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Sztrájkolnak a tolmácsok, megbénulhat az EP

Hír TV

2018. június 7., csütörtök 07:45, frissítve: csütörtök 08:27

Sokmillió eurós kínai importcsalás középpontjába kerülhet Magyarország és Görögország. Tolmács-sztrájk béníthatja meg az Európai Parlamentet. Dominó-effektust indíthat el, hogy az argentin labdarúgó szövetség palesztin nyomásra lemondta a válogatott izraeli barátságot meccsét.

Sokmillió eurós kínai importcsalás középpontjába kerülhet Magyarország és Görögország az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint - számol be a Kathimerini görög napilap. Az OLAF attól tart, hogy az eddig Nagy-Britanniában évekig háborítatlanul zajló vám- és adócsalás helyszínét Peking áttelepíti a vele szövetséges uniós országokba. Az OLAF szerint ez abból látszik, hogy az utóbbi két évben meredeken emelkedett a magyarokhoz és görögökhöz érkező, a valósnál kisebb értékűnek feltüntetett kínai áru mennyisége.

Tolmács-sztrájk béníthatja meg az Európai Parlamentet - tudósít a Politico. A strasbourgi intézményben a fordítók napi 1-2 órára szüntethetik be a munkát a jövő heti plenáris üléseken. Az EU 24 hivatalos nyelvén fordító tolmácsok így tiltakoznak az egyoldalú döntés ellen, miszerint a szakszervezetüket megkerülve napi 7-ről 8 órára emelték a munkaidejüket. A késő éjszakába nyúló tanácskozások esetében pedig havi 4-ről 6 órára emelték a tolmácsfülkében töltendő időt. Emellett az ebédszünetüket 45 percben szabták meg, miközben a nemzetközi norma ennek a duplája.

Dominó-effektust indíthat el, hogy az argentin labdarúgó szövetség palesztin nyomásra lemondta a válogatott izraeli barátságos meccsét - számol be a zsidó állam kormányának álláspontjáról a Hárec. Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerint lehetséges, hogy a palesztin lobbi további izraeli rendezvényeket akar majd ellehetetleníteni, és nemcsak a sport területén. A kulturális miniszter pedig egészen odáig ment, hogy a mérkőzés lemondását elérő palesztinokat azokhoz a terroristákhoz hasonlította, akik az 1972-es müncheni olimpián gyilkoltak izraeli sportolókat.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!