2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Szabadlábon a futballhuligánból lett szélsőjobboldali aktivista

Hír TV

2018. augusztus 1., szerda 16:26, frissítve: szerda 18:05

Szabadlábra helyezték Tommy Robinson brit szélsőjobboldali aktivistát. Korábban azért ítélték 13 hónap börtönre a férfit, mert élőben közvetítette a Facebookon, ahogy egy szexuális erőszak-ügy muszlim vádlottjai megérkeznek a leeds-i bíróságra.

Tommy Robinson muszlimellenes szélsőjobboldali aktivistát óvadék ellenében szabadlábra helyezték, miután fellebbezett az eredeti, 13 hónapos börtönbüntetésről szóló ítélet ellen. Ügyében új tárgyalást rendeltek el.

„Szerintem ez nagyszerű hír. Úgy gondolom, hogy eleve igazságtalanul ítélték el. Hihetetlenül gyorsan börtönbe küldték egy nagyon apró vád miatt, elég hosszú időre” – mondta a férfi egyik követője.

Az Angol Védelmi Liga nevű szélsőjobbos szervezet alapítóját azért ítélték több mint 1 év börtönre, mert élőben közvetítette a Facebookon, ahogy egy szexuális erőszak-ügy muszlim vádlottjai megérkeznek a Leeds-i bíróságra. Az intézményre vonatkozó szabályok tiltják az ilyen felvételek készítését.

A futballhuligánból lett politikai aktivistának nem ez az első bírósági ügye, korábban verekedések miatt ítélték el. A Tommy Robinson egyébként nem az igazi neve, Stephen Christopher Yaxley-Lennonként anyakönyvezték, de kedvenc focicsapata, a Luton Town iránti tiszteletből felvette az egyik híres szurkolótársa nevét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!