2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Senkit ne tévesszen meg Orbán sármja és kézcsókja

Hír TV

2018. július 2., hétfő 07:32, frissítve: hétfő 07:57

Orbán Viktor megtévesztő sármjáról ír az egyik legtekintélyesebb német újság. Nemzetközi lapszemle.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung a múlt pénteki EU-csúcs kapcsán ír Orbán Vitkorról. A cikk kiemeli, hogy Orbán Viktor szükség esetén nagyon sármos tud lenni, de nem szabad megtévesztenie senkit az Angela Merkel előtt kézcsókra hajló magyar kormányfőről szóló felvételeknek, ugyanis jottányit sem engedett a számára belpolitikai okokból is fontos kérdésben, így nem kell kötelezően menekülteket átvenni az EU külső határán fekvő tagállamoktól.

A Der Spiegel Tehetetlenül Orbánnal szemben közölt cikket az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában a jogállamiság magyarországi helyzetéről elfogadott különjelentéssel kapcsolatban. A Sargentini-jelentés néven is ismert dokumentum alapján az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás indulhat Magyarország ellen, de „az EU túl későn kapcsolt”. Az eljárás még bonyolultabb lehet, mint Lengyelország esetében - írta a Der Spiegel, kiemelve, hogy Orbán Viktor már nyolc éve hatalmon van, és rendszere Lengyelországgal összehasonlítva mélyebben járja át a társadalmat.

A Pentagon állítólag tanulmányozza az amerikai katonák németországi állomásoztatásának költségeit és esetleges visszavonásuk lehetőségeit - írta a The Washington Post. A lap értesülései szerint Donald Trump még az év elején, a Fehér Házban katonai tanácsadókkal folytatott megbeszélésein mutatott érdeklődést a Németországban lévő amerikai csapatok kivonása iránt. Állítólag meghökkentette őt, hogy milyen nagy létszámú amerikai kontingens van német földön, és ismételten felpanaszolta hogy más országok nem járulnak hozzá tisztességgel a közös biztonság fenntartásához.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!