2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Seehofer felgyorsítaná a menedékkérők hazatelepítését

Hír TV

2018. március 12., hétfő 07:44, frissítve: hétfő 09:06

Bajorország után Németországot is megvédené a leköszönő bajor miniszterelnök. A francia Le Figaro a Nemzeti Front névváltoztatásáról ír.

A menedékkérelmek elbírálásának és a visszautasított menedékkérők hazatelepítésének felgyorsítását ígéri Horst Seehofer, a következő német szövetségi kormány belügyminisztere. A korábbi bajor miniszterelnökkel a Bild am Sonntag készített interjút Így teszem Németországot olyan biztonságossá, mint Bajorországot címmel. A CSU politikusa szerint Németországnak nyitott és liberális államnak kell maradnia, ám amikor a polgárok védelméről van szó, erős államra van szükség. Seehofer azt mondta a vasárnap megjelent interjúban, hogy a koalíciós partnereknek fel kell gyorsítaniuk a reformok végrehajtását, és tartózkodniuk kell az egymás elleni támadásoktól.

Marine Le Pen azt indítványozza, hogy a Nemzeti Front neve ezentúl Nemzeti Összefogás legyen – számol be a francia Le Figaro. A párt Lille-ben tartott kongresszust, ahol a jelenlegi elnököt, Marine Le Pent újraválasztották. A pártelnök a kongresszust záró beszédében javasolta a névváltoztatást. Marine Le Pen azt is egyértelművé tette beszédében, hogy az elnökválasztási kampányban követett, a bal- és jobboldali törésvonalat meghaladó globalizációellenes politika után vissza kíván térni az FN hagyományos irányvonalához, a bevándorlás- és iszlámellenes, identitási kérdésekre összpontosító politikához, amelyhez ezentúl a hagyományos jobboldalon szeretne olyan szövetségeseket találni, amelyekkel a jövőben kormányzóképes erőt alkothatnak.

45 ezren követelték a katalán köztársaság kikiáltását Barcelonában – írja a katalán La Vanguardia. A demonstrálók a Katalán Nemzetgyűlés nevű politikai civil szervezet felhívására vonultak utcára. A tömeg „Köztársaság, most!” feliratú óriási molinó mögött haladt katalán függetlenségi zászlókat lengetve. A katalán parlament hétfőre hívta össze elnökválasztó ülését, ám a jelenlegi elnök nem lesz jelen, mivel a spanyol legfelsőbb bíróság nem engedélyezte szabadlábra helyezését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!