2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Schulz szerint Orbán megtorpedózza a menekültek elosztását

Hír TV

2018. január 5., péntek 11:55, frissítve: péntek 13:17

Veszélyes logikát követ Orbán Viktor a menekültpolitikában – fogalmazott Martin Schulz egy pénteki lapinterjúban.

A német szociáldemokraták (SPD) vezetője a Bild című német lapnak azt mondta, Magyarország és Lengyelország úgy tesz, mintha a menekültek ügye csak a németekre tartozna, ami elfogadhatatlan. Szerinte megengedhetetlen, hogy miközben néhány európai uniós tagállam nagy erőfeszítéseket tesz, mások egyetlen menekültet sem hajlandók befogadni.

Arra a kérdésre, hogy nem nemzeti hatáskörről van-e szó, azt mondta, hogy Orbán Viktor „veszélyes logikája” két következményhez vezetne: az egyik az „európai menekültpolitika vége”, a másik pedig az, hogy továbbra is Németország viselné a legnagyobb terhet.

Hozzátette, a magyar kormányfő „megtorpedózza a menekültek elosztását; országának csupán 1920 menekültet kellene befogadnia, de őt nem érdekli az EU-s jog”.

Végül arra szólította fel a Keresztényszociális Unió (CSU) elnökét, hogy pénteki találkozójukon emlékeztesse a magyar miniszterelnököt a kötelességeire. Úgy fogalmazott: „elvárom, hogy Horst Seehofer a menekültügyben, valamint a sajtó- és a véleményszabadság kérdésében is egyértelműen megmutassa a határokat Orbán Viktornak”.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!