2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Robbanás történt a bányában, közel harminc halott

2015. március 4., szerda 17:00, frissítve: szerda 17:15

Több mint harminc bányász halt meg egy robbanásban egy kelet-ukrajnai bányában, a szakadárok által ellenőrzött területen. A helyszínen a mentési munkálatok még tartanak, de ezekben az ukrán kormány alakulatai nem vehetnek részt, a lázadók ugyanis nem engedik oda őket a bányához.

Szerda hajnalban több mint harminc bányász vesztette életét a föld alatt, és legalább ennyien lent is rekedtek a mélyben egy Doneck megyei bányarobbanásban. A tragédia egyik túlélőjét súlyos égési sérülésekkel ápolják egy donecki kórházban. Ő így számolt be a balesetről: „Nagy robbanás volt, vagy három-négy méterre hátrarepített. És a forróság… A hőmérséklet megemelkedett, és itt a következménye… Aztán kicsit lehűlt, és lassan elkezdtünk kimászni.”

A mentési munkálatok már megkezdődtek, a BBC helyszíni beszámolója szerint azonban a térséget ellenőrző lázadóknak külső segítségre is szükségük lenne. Kijev viszont hiába küldött mentőalakulatokat a helyszínre, a szakadárok nem engedik be őket. „Nyilvánosan arra szólítom az Orosz Föderáció elnökét: utasítsa ezeket a gazembereket, hogy engedjék be a mentőbrigádjainkat, hogy megmenthessék a bányászok életét” – jelentette ki Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök.

A bányában 2007-ben is metánrobbanás történt, akkor több mint százan vesztették életüket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!