2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 05:00

Részegen okoztak botrányt az Obamát védő ügynökök

2015. március 13., péntek 13:05, frissítve: péntek 13:09

Részeg ügynökök járatták le az amerikai titkosszolgálatot. Az Egyesült Államok elnökének biztonságáért felelős ügynökök újabb botrányt okoztak akkor, amikor feltehetően részegen nekihajtottak a Fehér Ház köré felhúzott kordonnak. A titkosszolgálatok igazgatója reformokat sürget a szervezetnél.

A washingtoni kongresszus újra a titkosszolgálatokra figyel. Két titkos ügynök ügyét vizsgálja, akik részegen nekihajtottak a Fehér Ház köré felhúzott kordonnak. A két ügynök hazafelé tartott a szolgálat szóvivőjének búcsúbulijáról, amikor autójukkal véletlenül belehajtottak egy helyszínelésbe. „Azt gondolom, hogy vannak gondok, különösen azok miatt az események miatt, amik az elmúlt néhány évben láttak napvilágot” – mondta az FBI korábbi igazgatóhelyettese.

Egyikük George Ogilvie, a washingtoni iroda vezető nyomozója, másikuk pedig Mark Connolly, az elnöki biztonsági szolgálat magas rangú tagja. „Teljesen át kell világítanunk a szolgálatokat, morálisan is. Meg kell néznünk a protokolltól a kiképzésig minden területet” – mondta a felügyeleti és kormányzati reformbizottság rangidős demokrata tagja.

Az Egyesült Államok felügyeleti és kormányreform házbizottságának elnöke, Jason Chaffetz miután az ügynökség röviden tájékoztatta a történtekről, arra a határozott álláspontra jutott, hogy munkahelyen inni még a McDonald’sban sem szerencsés, és pláne nem az, ha valaki a titkosszolgálat munkatársa: „Attól tartok, hogyha az új titkosszolgálat új vezetője nem változtatja meg alapjaiban a szolgálatokat, akkor a jövőben is elő fognak fordulni hasonló esetek.”

Az újonnan kinevezett titkosszolgálati vezető, Joe Clancy szerint komoly reformokra van szükség a szervezetben. „Jobb munkát kell végeznünk a mentorkodás, felkészítés, tanítás és kiképzés terén, mert ez elfogadhatatlan” – vélekedett az új igazgató.

A két titkos ügynököt az eset után hazaengedték, meg sem szondáztatták őket. A szolgálatok új vezetője a nyomozás végéig áthelyezte a két érintettet. Nem ez az első eset, hogy az amerikai titkos ügynökök botrányba keveredtek. 2012-ben az amerikai elnök kolumbiai látogatásán az ügynökök prostituáltakkal szórakoztak. Tavaly márciusban pedig Amszterdamból kellett hazaküldeni a titkosszolgálat három munkatársát, mert egyikük eszméletlenre itta magát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!