2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Rengetegen odavesztek a tűzvészben

Hír TV

2018. március 26., hétfő 08:04, frissítve: hétfő 11:38

Legkevesebb 56 halálos áldozata van annak a tűznek, amely a nyugat-szibériai Kemerovo bevásárlóközpontjában pusztított. Az áldozatok jó része gyerek. A hatóságok még 11 embert keresnek. A rendőrség őrizetbe vett négy embert, köztük az üzletközpont igazgatóját.

A nyugat-szibériai Kemerovo városában megállt az élet a gomolygó füst miatt. Az épület 1600 négyzetméteren égett. A lángokat vasárnap estére a tűzoltóknak sikerült megfékezniük, ám kisebb tűzgócok még mindig égtek az épületben. Az oltásban 660 tűzoltó vett részt, 124 tűzoltó autóval. Sajtóértesülések szerint a lángok egy harmadik emeleti, gyerekek által használt trambulinszobából kezdtek el terjedni.

Jelenleg 17 pszichológus dolgozik 17 hozzátartozóval. Azért hívtak minket, mert nem tudnak kapcsolatot létesíteni a gyermekükkel vagy családtagjaikkal, akikről úgy tudjuk, hogy a bevásárlóközpontban voltak a tűz idején – közölte a Kemerovói Területi Katasztrófavédelmi Minisztérium helyettes vezetője, Jevgenyij Degyukin.

A TASZSZ orosz hírügynökség úgy tájékoztat, hogy 13 holttestet a bevásárlóközpont mozijában találtak meg. Korábbi jelentésekben az állt, hogy két vetítőterem födémje beomlott, a tűzoltók pedig legkevesebb egy vészkijáratot zárva találtak. Hírügynökségi értesülések szerint a tűzvésszel összefüggésben őrizetbe vettek négy embert, köztük az üzletközpont igazgatóját is.

A szibériai regionális katasztrófavédelmi központ egy negyvenfős csapatot küldött Kemerovóba, hogy segítsen a bevásárlóközpontban kialakult nehéz tűzesetnél segédkezzenek – mondta Alexander Jeremejev, a Krasznojarszk Területi Katasztróvavédelmi Minisztérium helyettes vezetője.

A hatóságok körülbelül egy tucat személyt kezelnek eltűntként. Annak esélye, hogy az izzó törmelék alatt életben találnak valakit, egyre kisebb; így a halálos áldozatok száma még nőhet. A kemerevói terület kormányzója azt mondta, minden elhunyt családja egymillió rubelt vagyis 4,5 millió forintot kap majd segély gyanánt.

A tűz okának megállapítására az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot indított, és büntetőeljárást kezdeményezett. A tragédia miatt Kemerovo megyében rendkívüli állapotot hirdettek ki. Vlagyimir Putyin elnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!