2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Putyin üzent a Nyugatnak

2015. augusztus 19., szerda 12:32, frissítve: szerda 13:00

Nem a szeparatisták, hanem a kijevi kormány fokozza a feszültséget Kelet-Ukrajnában – ezt Vlagyimir Putyin az Ukrajnától elszakított Krím félszigeten tett látogatása során jelentette ki. Az orosz elnök ezután tengeralattjáróval merült a Fekete-tenger mélyére.

A szárazföldet már elfoglalta, most a tengerfenéket is meghódította a Krím félsziget partjainál Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök egy tengeralattjáróval merült alá az elszakított ukrán félsziget kikötőjében, egy 11. századi hajóroncsra volt kíváncsi. „Rengeteg érdekes tárgy van itt. Amforák hevernek mindenütt. Nagyon jól látható a roncs. A szakértők azt mondják, sok munkájuk lesz még itt” – közölte az orosz elnök.

A 62 éves Putyin rendszeresen hajt végre hasonló mutatványokat, hogy erősítse imázsát. Amikor legutóbb búvárkodott a Fekete-tengerben, antik vázákat talált a fenéken. Később az elnöki hivatal bevallotta, hogy megrendezték a jelenetet. A mostani akcióval a Krím elszakítását el nem ismerő Nyugatnak is üzent. „A Krím sorsáról az itt élők döntöttek. Az Oroszországgal való egyesülésre szavaztak. Ennyi. Pont” – hangsúlyozta.

Putyin az elfoglalt Szevasztopolban azt hangoztatta, hogy Kelet-Ukrajnában nem ő, hanem az ukránok fokozzák a feszültséget. A NATO ezzel szemben azt közölte, hogy több ezer orosz katona harcol a szeparatisták oldalán. Kelet-Ukrajnában a tűzszünet ellenére is folyamatosak a harcok. A halálos áldozatok száma eléri a hétezret.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!