2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Putyin: Terrortámadás történt

Hír TV

2017. december 28., csütörtök 09:33, frissítve: csütörtök 15:49

Terrorcselekménnyé nyilvánította a szentpétervári robbantást Vlagyimir Putyin orosz elnök. A házilag készített pokolgép tizenhárom embert megsebesített egy plázában. A támadásért még senki nem vállalta a felelősséget.

Házi készítésű pokolgép robbant szerdán egy szentpétervári bevásárlóközpontban, a pláza egyik csomagmegőrzőjének közelében. Tizenhárman megsebesültek, többségüket kórházban ápolják.

A robbantást egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára. A hatóságok több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak.

„Az eset kivizsgálására nyomozócsoportot állítottunk fel, amelyben a legtapasztaltabb nyomozók, valamint a belbiztonsági szolgálat és a belügyminisztérium tisztjei kaptak helyet, akik minden eshetőséget megvizsgálnak” – nyilatkozta Alexander Klaus, a szentpétervári nyomozóbizottság vezetője.

Oroszországban az elmúlt években számos terrortámadás történt: többségüket iszlamista terroristák követték el, hogy bosszút álljanak orosz katonai beavatkozások miatt. Az idén áprilisban a szentpétervári metróban robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő, aki a gyanú szerint radikális iszlamista csoportokkal állt kapcsolatban. Abban a támadásban tizenöten veszítették életüket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!