2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Putyin kemény fellépést ígér a robbantókkal szemben

Hír TV

2017. december 28., csütörtök 15:14, frissítve: csütörtök 15:49

Házilag készítették azt a pokolgépet, amely egy szentpétervári plázában robbant fel szerdán. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint terrortámadás történt. A merényletért még senki sem vállalta a felelősséget.

Házi készítésű pokolgép robbant szerdán egy szentpétervári bevásárlóközpont egyik csomagmegőrzőjének közelében. Tizenhárman megsebesültek, többségüket kórházban ápolják.

Egy helyi lap a biztonsági kamera felvételei alapján azt írja, hogy egy nem szláv külsejű, csuklyás férfi hátizsákkal lépett be az üzletközpontba, majd a nélkül távozott.

„Az eset kivizsgálására nyomozócsoportot állítottunk fel, amelyben a legtapasztaltabb nyomozók, valamint a belbiztonsági szolgálat és a belügyi minisztérium tisztjei kaptak helyet, akik minden eshetőséget megvizsgálnak” – nyilatkozta Alekszandr Klausz, a szentpétervári nyomozóbizottság vezetője.

Az orosz elnök szerint terrortámadás történt. Vlagyimir Putyin kemény fellépést ígért az elkövetőkkel szemben. „Arra adtam parancsot a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetőjének, hogy ezeknek a banditáknak az elfogásánál a törvény keretein belül járjanak el, de ha veszélybe kerül a tisztjeink élete és egészsége, akkor cselekedjenek határozottan, ne ejtsenek foglyokat, hanem a helyszínen öljék meg a banditákat” – húzta alá az államfő.

Putyin szerint nemrégiben egy másik merényletet sikerült megakadályoznia a biztonsági szolgálatnak.

Oroszországban az elmúlt években számos terrortámadás történt, többségüket iszlamista terroristák követték el, hogy bosszút álljanak orosz katonai beavatkozások miatt. Idén áprilisban a szentpétervári metróban robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő, aki a gyanú szerint szélsőséges iszlamista csoportokkal állt kapcsolatban. Abban a támadásban tizenöten veszítették életüket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!