2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Perlik Weinstein egykori cégét is

Hír TV

2018. február 12., hétfő 12:17, frissítve: hétfő 13:07

A New York-i ügyészség pert indít a többszörösen szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein volt cége ellen. A gyanú szerint az amerikai producer a cég női alkalmazottait is molesztálta, de a vezetőség szemet hunyt a visszaélések felett.

Harvey Weinstein Hollywood egyik legsikeresebb producere volt, aztán ő lett a szexuális zaklatási botránysorozat főszereplője. Már több mint 80 nő vádolja azzal, hogy erőszakoskodott vele, legutóbb Uma Thurman árulta el egy interjúban, hogy a producer hogyan próbálta megerőszakolni.

Most a New York-i ügyészség Weinstein egykori cégének (Weinstein Co.) vezetősége ellen indított eljárást, amiért szemet hunyt a producer viselkedése felett. A gyanú szerint Weinstein a cég női alkalmazottait is zaklatta, sőt halálosan megfenyegette több munkatársát és családjukat. A vállalat vezetősége az ügyészség szerint tudott minderről, de nem tiltotta meg neki, csak pénzbüntetést helyezett kilátásba.

Ügyvédje szerint a bírósági eljárás során ki fog derülni, hogy a vádak többsége alaptalan. Weinsteint egyébként a zaklatás botrány kirobbanásakor kirúgták munkahelyéről, amelyet bátyja vezet, és az amerikai filmakadémia is kizárta a tagjai sorából.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!