2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Párttársai sem bíznak Moore ártatlanságában

Hír TV

2017. november 15., szerda 10:05, frissítve: szerda 10:59

Újabb részletek derültek ki a szexuális zaklatással gyanúsított alabamai szenátorjelölt, Roy Moore múltjáról. Egyre többen hátrálnak ki mögüle a saját pártjából. A korábbi alabamai ügyészre öt nő tett terhelő vallomást.

A törvényhozók kötelező tréninget vezetnének be az ilyen helyzetek kezelésére és a diszkrimináció ellen. A Capitoliumban olyan nők történeteit hallgatták meg, akik maguk is áldozatok voltak.

Azzal kívánom befejezni, amit nemrég mondott nekem valaki. Ez egy olyan emberről szól, aki most itt van. Az illető arra kérte stábja egyik tagját, hogy vigyen át néhány dolgot a lakására. Ez a fiatal nő odament, a képviselő pedig, egy férfi, törölközőben nyitott ajtót, és betessékelte. Majd megmutatta magát. A nő erre elszaladt, később pedig felmondott - mondta Jean Comstock republikánus képviselő.

A beszámolókból kiderült az is, hogy idejétmúlt az a rendszer, amellyel a zaklatottak igazságot kereshetnek maguknak.

Először is jelenteni kell az esetet az egyeztetési hivatalnak, aztán kötelező tanácsadás jön harminc napig. Ezután kötelező, hangsúlyozom: kötelező aláírni egy titoktartási megállapodást, még mielőtt a mediáció elkezdődne. Ezután kötelező harmincnapos mediáció következik. Plusz a zaklatót és a képviselői irodát a képviselőház ügyvédje képviseli. Hallják, ez hogy működik? Ingyenes jogi tanácsadást kapnak. Az áldozat nem – mondta Jackie Speier demokrata képviselő.

Közben egyre-másra derülnek ki részletek a szexuális zaklatással gyanúsított alabamai szenátorjelölt, Roy Moore múltjáról. Egyebek között az is, hogy a nyolcvanas években kitiltották az egyik bevásárlóközpontból.

Azt mondták nekem, hogy zaklatta a tinédzser lányokat a bevásárlóközpontban – idézte fel Greg Legat, korábbi plázaalkalmazott.

A többrendbeli szexuális zaklatással megvádolt Roy Moore személye elleni támadásként éli meg a kialakult helyzetet.

„Több mint 30 millió dollárt költöttek el arra, hogy bekerüljek, most meg mindent megtesznek, amit tudnak azért, hogy együtt tartsanak vissza Washingtontól” – hangoztatta a szenátorjelölt.

Moore mögül egyre többen hátrálnak ki a saját pártjából.

„Egy: ezek a vádak hihetők. Kettő: ha az értékeink és az emberek, akikről azt mondja, hogy törődik velük, fontosak, akkor félreáll” – fogalmazott Paul Ryan republikánus képviselő.

A korábbi alabamai szenátor, most igazságügyi miniszter Jeff Sessions is megszólalt az ügyben. „Nincs kétségem, hogy ezek a nők igazat mondanak” –  jelentette ki.

Roy Moore-ra öt nő tett terhelő vallomást. Mindannyian azt mondták, hogy közel negyven évvel ezelőtt, amikor tinédzserek voltak, a férfi szexuálisan zaklatta őket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!