2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Párizsban robotok készítik a pizzát, az olaszok szerint nem ez a jövő

Hír TV

2018. június 27., szerda 16:47

Reform előtt állhat a pizzakészítés. Egy francia cég már robotokkal készíti a népszerű ételt, miközben a tengerentúlon csillámpóniról elnevezett pizzát dobtak a piacra.

Pizzát készítő robotot fejlesztett egy francia startup cég. A kelesztéstől, egészen a kiszállításig a teljes gyártási folyamat automatizált. A robotok gyúrják a tésztát, kiválasztják a hozzávalókat, behelyezik a sütőbe, majd amikor a feltét is rajta van, mehet a dobozba. Egy pizza elkészítése így 4 és fél perc.

„A robotoknál nincsen munkaóra, akármikor elkészítik a pizzát, ha kell hajnali kettőkor is. Ez egyértelmű versenyelőny a többi gyorsétteremhez képest. Az embereknek pedig egy új élmény, ráadásul megbízható is, mivel manapság alig van ideje ebédelni az embereknek. Ha 30 perces ebédszünet van, akkor biztosra kell menni, hogy időben jó minőségű ebédhez juthassanak” – mesélte Philippe Goldman, a cég vezetője.

A párizsi robot pizzaműhelytől néhány sarokra található olasz étteremben a konyhai dolgozók el sem tudják képzelni, hogy valaki miért akar robot által készített pizzát enni. Szerintük csak az emberi kéz tudja ellenőrizni a helyes hőmérsékletet, vagy a tészta állagát.

„A jövő nem lehet a pizzakészítő robotoké, a pizza egy hagyomány, és kézzel kell készíteni!” – magyarázta a konyhafőnök.

Eközben Los Angelesben is új pizzát dobtak a piacra. Itt most a csillámpóniról elnevezett a legnépszerűbb. A szivárványos csillámpizzát elsősorban a tinik keresik.

„Nagyon finom, szeretem hogy evés közben a sajtról a csillám az ujjaimra ragad” –

Az étterem minden évben tematikus pizzával készül. Az eddigi forgalom alapján a csillámdíszítés lenyomja az eddigi favoritot, a marihuánaleveles pizzát is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!