2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Panaszkodnak a LED-lámpákra Pécsett

2016. január 31., vasárnap 08:39, frissítve: vasárnap 11:10

Pécsett is panaszkodnak az új közvilágításra, helyenként olyan sötét van, hogy alig lehet észrevenni a gyalogosokat. Az önkormányzatnál viszont egyelőre senki nem reklamált. Ugyanezzel a gonddal küzdenek a dunaújvárosiak is.

Pécs közvilágítását egy éve korszerűsítették, az utcai lámpák harmadát cserélték le LED-esekre. Az újak fényereje nagyobb, többen mégis arra panaszkodnak, hogy a forgalmas kereszteződésekben nehéz észrevenni a gyalogosokat.

„Gyakran járok gyalog a munkahelyemre, és úgy tudom, hogy nemrég cserélték ki a közvilágítást, viszont úgy gondolom, hogy nem mindenhol megfelelő” – mondta egy pécsi lakos.

Öt év garancia

A polgármesteri hivatal illetékese azt mondja, náluk senki nem reklamált. A kivitelező öt év garanciát vállalt.

„Közel egy éves tapasztalat alapján azt tudom mondani, hogy a beruházás elején voltak panaszok, amelyeket a beállításokkal kezeltünk, és gyakorlatilag 2015 májusa óta a rendszer panaszmentes lett. Legalábbis hozzák panaszbejelentés a lakók részéről nem érkezett” – árulta el Magay Miklós városfejlesztési osztályvezető.

A több mint 7000 lámpatest cseréje csaknem egymilliárd forintba került, a munkát az a cég végezte, amely a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott.

Dunaújvárosban is van gond

Életveszélyes a közlekedés Dunaújvárosban az új közvilágítás miatt – írja a 444.hu olvasói levelekre hivatkozva. A fideszes vezetésű városban a fejlesztés után sötétebb lett, mint volt – a gyenge fényerejű lámpák miatt három szabályosan közlekedő gyalogost ütöttek el múlt héten a zebrán sötétedés után. Bővebben>>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!