2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Örömlányok százai lepték el a belvárost

2015. április 10., péntek 10:28, frissítve: péntek 10:28

Több száz prostituált tüntetett Amszterdamban. A tiltakozók a munkahelyeiket féltik a vöröslámpás negyedben. A kirakatok felszámolását még az előző városvezetés hirdette meg.

Álarcban vonult fel több száz örömlány Amszterdam belvárosában. Amiatt tiltakoznak, hogy a holland nagyváros vezetése egy olyan fejlesztési tervet nyújtott be, amely jelentősen csökkentené a híres vöröslámpás negyed területét. „Állítsák meg a kirakatok bezárását” – olvasható a transzparenseken. Az örömlányok érdekképviselete szerint a tervezet mögött ingatlanbefektetők állnak. „Ki akarták takarítani a környéket, bezárni a kirakatokat. Körülbelül 500 prostituált veszítené el a munkahelyét, csak a morál változása és az ingatlanpiac érdekei miatt” – mondta az amszterdami szexmunkás szakszervezet szóvivője.

A tiltakozókat a városházán a munkáspárti polgármester fogadta. Azt ígérte, hogy az eredeti tervekhez képest kevesebb kirakatot számolnak fel. „A háborúnak vége. Szerintem az új városvezetés azt mondja, kevesebb kirakatot vásárol meg, tehát az 1012-es projekt megváltozik” – fogalmazott Amszterdam polgármestere.

Az 1012 nevet viselő programot még az előző amszterdami polgármester alatt dolgozták ki. A szintén munkáspárti politikus, aki azóta miniszterelnök-helyettes lett, a felére akarta csökkenteni a működő helyek számát, mert szerinte túl sok a prostituált a városban. A programmal a kábítószert áruló üzleteknek is hadat üzentek. Az eddig felszámolt több száz kirakat helyett divatos üzletek, virágboltok és sütödék nyíltak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!