2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

„Orbánra figyelni kell”

Hír TV

2018. július 31., kedd 08:13, frissítve: kedd 08:26

Orbán Viktor szavaira az egész nyugati világnak érdemes odafigyelnie - egy romániai publicista szerint. A Budapestről Berlinbe költöző Soros Alapítvány embereit kérdezte magyarországi tapasztalatairól a Spiegel. Mussolinit idézte az olasz belügyminiszter.

Orbán Viktor szavait előbb-utóbb visszaigazolja a valóság, és az egész nyugati világnak érdemes odafigyelnie arra, amit mond - így értékelte a Krónika.ro publicistája a miniszterelnök tusnádfürdői beszédét. A szerző szerint ezúttal a legfontosabb gondolatok a Kárpát-medencei fejlesztési tervről szóló kijelentések voltak. Kiemeli: az erdélyi gazdaságfejlesztési programban kiosztott 1,5 milliárd forintból például egy román kormánypárti politikusnak is jutott - szerinte ez önmagában is cáfolja, hogy a magyar kormány Erdély elcsatolására törekszik, és az ottani magyarok támogatásával a román államot gyengíti.

A Budapestről Berlinbe költöző Soros-alapítvány embereit kérdezte magyarországi tapasztalataikról a Spiegel. A Nyílt Társadalom alkalmazottai elmondták, az alapítvány körültekintő kockázatelemzés után döntött a költözés mellett. Szerintük ha Budapesten maradnak, megtörténhetett volna, hogy egy nap a rendőrség vagy a titkosszolgálat kopogtat náluk, lefoglalják a dokumentumaikat és zárolják a bankszámlájukat. Úgy vélik, a civil szervezetek elleni törvények elriasztják azokat, akik anyagilag támogatnák a munkájukat.

Mussolinit idézte az olasz belügyminiszter - számol be a Telegraph. Matteo Salvini a Twitterre írta ki a fasiszta diktátor egyik híres gondolatát: Sok ellenség, nagy becsület. Így reagált arra, hogy sokan azzal vádolják, hogy a bevándorlás-ellenes retorikájával elősegíti az idegengyűlölet és rasszizmus terjedését Olaszországban. Az üzenetet éppen Benito Mussolini születésének évfordulóján tette közzé Salvini, bírálói ezért most egy emberként estek neki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!