2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Orbánék putyini csatája csak most veszi kezdetét

Hír TV

2018. június 5., kedd 07:52, frissítve: kedd 08:59

Az emberiességet kriminalizálja a magyar kormány, egy amerikai értelmezés szerint. Egy német lap pedig arról ír, hogy a magyar kormány putyini csatája még csak most kezdődik a civilek ellen. Külföldi lapszemle következik.

A magyar kormány arra készül, hogy kriminalizálja az emberiességet - állapítja meg a CNN a stop soros terve alapján, ami büntetné, ha valaki menekülteken segít. Megjegyzik, hogy az EU néhány kritikát leszámítva nem szól bele a magyar kormány látványosan demokrácia-ellenes törvényébe, aminek valódi célja, hogy bűnözővé minősíthessék a kormány ellenfeleit.

A magyar kormány régóta az idegenellenességéről és a hazug propagandáról ismert, de az még hozzájuk képest is egy új szint, hogy a civil aktivistákat kezdik el vegzálni, állapítja meg a német Tagesspiegel. A Stop Sorossal kapcsolatban azt írják, Magyarország az ENSZ egyik alapelvét szegi meg, amikor semmibe veszik a menekülteket illető nemzetközi jogot és bűncselekményként tekintenek a migrációra.

Mi a baj az orbáni politikával, amikor az csak Donald Trump politikáját másolja - teszi fel a kérést a Washington Postnak egy olvasó. Szerinte ha Orbán és a Fidesz igazán antiszemita lenne, akkor Benjamin Netanjahu nem hívta volna meg magához Izraelbe. Kerítést Amerika is épít a migránsok ellen és Trumpnak is rossz a viszonya a sajtóval. Az egyetlen különbség a fékek és ellensúlyok rendszere a két országban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!