2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Orbán Viktor oligarcháiról cikkeznek

Hír TV

2017. december 22., péntek 07:27, frissítve: péntek 10:15

Orbán Viktor oligarcháiról közöl terjedelmes riportot a Financial Times. A magyar kormánynak a „Soros-terv” és a migráció elleni harcairól ír a Breitbart. Külföldi lapszemle.

Orbán Viktor oligarcháiról közöl terjedelmes riportot a Financial Times. A cikkben idézik Lánczi Andrást, a Fidesz nem hivatalos ideológusát, aki szerint a kormánypárt nyíltan támogatja, hogy egyes vállalkozók nagyon meggazdagodjanak, a miniszterelnök valószínűleg azt akarja, hogy belőlük álljon a magyar felső középosztály. Lánczi hazafias vállalkozók seregéről, egy nemzeti burzsoázia létrehozásáról beszél – ami szerinte nem korruptabb dolog, mint a kommunista rendszer államosításai vagy a rendszerváltás utáni privatizáció.

A magyar kormánynak az állítólagos „Soros-terv” és a migráció elleni harcairól ír a Breitbart. Az amerikai alternatív jobboldal első számú lapja beszámol a Soros Györgyhöz kötődő civil szervezetek elleni hadjáratról; de a szerző azért is magasztalja a magyar kormányt, mert az a határon emelt kerítéssel 99 százalékkal visszaszorította az illegális bevándorlást. Az újságíró szerint Magyarország volt az egyik első ország Európában, amelyik rájött, hogy erőteljes és egyszerű megoldás kell a migrációs válság kezelésére.

A magyar vétóval elkezdődhet a harc az EU-n belül a lengyel jogállamiság ügyében – írja az Euobserver. A cikk szerint kiderült, hogy Lengyelország Magyarországra és Csehországra is számíthat a bírósági reform miatt Brüsszellel vívott csatában, amely már a lehető legmagasabb szinten zajlik. A szerző ugyanakkor megjegyzi: konkrét ígéretet a csehek nem tettek Varsó megvédésére, a magyar kormány nevében megnyilatkozó Semjén Zsolt viszont igen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!