2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Orbán a nemzeti ünnepen is riogatott, köre közben dúsgazdag lett

Hír TV

2018. március 16., péntek 07:32, frissítve: péntek 10:05

A magyar miniszterelnök családjának és barátainak meggazdagodásáról ír a Reuters, és több nemzetközi sajtótermékben is beszámoltak a Békemenetről. Nemzetközi lapszemle.

Hogyan csapolja meg Orbán az európai adófizetőket és gazdagítja meg barátait és családját címmel közöl írást a Reuters. A cikkben a szerző a Keszthely környéki hotelvásárlások és turisztikai fejlesztések hátterét tárja fel. Emlékeztet arra, hogy több mint 3 milliárd dollárt fordít a magyar kormány 2030-ig a turizmus fejlesztésére, amiből több mint 1,4 milliárd a Balaton fejlesztését szolgálja. A források 40 százaléka uniós pénz lesz. 2014 óta a hét legdrágább keszthelyi ingatlan gazdát cserélt. Négy közülük Mészáros Lőrincé, három pedig Orbán vejéé: Tiborcz Istváné lett. Tudósít arról is, hogy Mészáros és Tiborcz a magyar elit részévé vált az elmúlt 8 évben a lehető legkülönbözőbb területeken végrehajtott beruházásaikkal. Az írás emlékeztet arra, hogy az unió csalás ellenes hivatala azt tanácsolta Brüsszelnek, hogy követelje vissza a 2012 és 2015 között kifizetett uniós pénzek 4 százalékát.

Orbán: Európa migránsinvázió alatt áll címmel számol be a Békemenetről és a március 15-i Orbán beszédről a Washington Post. A cikkben a magyar miniszterelnök apokaliptikus képet festett Nyugat-Európáról azzal, hogy azt állította: migránsinvázió alatt áll, aminek következtében az európai születésűek válnak majd kisebbséggé. A lap emlékeztet arra, hogy Orbán többször is azt mondta: a kontinens keresztény kultúrája és életstílusa van veszélyben a muszlimok bevándorlása miatt és a múlt hónapban tett kijelentése nyomán miszerint nem akarja, hogy a magyar színek, tradíciók és kultúra mással keveredjen, az ENSZ emberi jogi főbiztosa rasszistának és xenofóbnak nevezte a magyar miniszterelnököt.

„Orbán a választási kampányban – el akarjak venni tőlünk a földünket” címmel közöl írást a Handesblatt német napilap. Erőt demonstrált a magyar miniszterelnök március 15-én a Békemenettel a cikk szerint. A lap felidézi, hogy Orbán Viktor azt mondta: a „legnagyobb harcunkra készülünk április 8-án, mert el akarják venni a földünket, igaz, most nem tollal, mint az első világháborút követő békeszerződés idejében, hanem a migráció jár ilyen hatással”. A lap a 2010 óta kormányon lévő Orbán Viktort tartja az április parlamenti választások fő esélyesének, aki a kampányban a bevándorlás és a migráció képeivel riogat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!