2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Orbán a németeknek: Maguk akarták a migránsokat

Hír TV

2018. január 8., hétfő 12:04, frissítve: hétfő 12:56

Önök akarták a migránsokat, mi nem – jelentette ki a magyar miniszterelnök a Bild című német bulvárlapnak adott interjúban.

Orbán Viktor a menekültek unión belüli elosztásával kapcsolatban úgy fogalmazott: a kvótát több mint húsz ország nem ültette át a gyakorlatba, mégis csak Magyarországot kritizálják, és ez kettős mérce.

A kérdésre, hogy ha Németország hajlandó befogadni kétmillió menekültet, akkor Magyarország miért nem hajlandó kétezret, a magyar miniszterelnök azt mondta: „a különbség az, hogy önök akarták a migránsokat, mi nem”.

Szerinte Magyarország a feladatát végzi, amikor Szerbiánál megvédi a schengeni zóna határát. Megismételte, hogy a bevándorlóknak ott kell segíteni, ahol a probléma keletkezik, és nem kell őket idehozni.

Orbán Viktor úgy véli, a magyarok nem muszlim menekülteknek tekintik ezeket az embereket, hanem muszlim megszállóknak.

A miniszterelnök közben egy videót töltött fel a bajorországi Keresztényszociális Unió tanácskozásán tett pénteki látogatásáról.

Orbán Viktor ebben felidézte a helyszíni sajtónyilatkozatát, amely szerint a migránskérdés Európában demokráciaproblémává vált. Az európai emberek nem akarnak terrorveszélyben élni, hanem közbiztonságot és határvédelmet szeretnének, 2018 pedig a népakarat helyreállításának éve lesz.

Az angol felirattal ellátott videóban az is látható, ahogy Orbán Viktor felszólal a konzervatív párt tanácskozásán, a jelenlévők pedig tapsolnak és közös fényképet készítenek vele.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!